Február 24. vasárnap Debrecen: konferencia Debrecenben a galambok teljesítményfokozásáról

Fogarasi JózsefÚjabb közösségi rendezvényt indított útjára Fogarasi József, aki a közelmúltban sportunk jövőjéről szervezett fórumot a cívis városban. Tervei szerint február 24-én 9 óra 30 perctől Debrecenben az Új Inkognitó Kulturális Kávézóba ( Ötvös utca és Rákóczi utca sarok) várják az érdeklődőket. A téma ezúttal is nagy érdekes: hogyan lehet növelni a postagalambok teljesítményét?  Három meghívott előadó – Bárdos István, a Magyar Postagalamb Sport Szövetség elnöke,  Grampsch István többszörös tagszövetségi bajnok, Magyarország élversenyzője és Vétek János (Kaposvár), a Giantel BV, Reusel (Hollandia) cég magyarországi képviselője – fejti ki majd a véleményt és válaszol a megjelentek kérdéseire.

– A mostani nyitrai olimpia is bizonyította, hogy jelentősen el vagyunk maradva szemléletben, felkészülésben és versenyprogramokban egyaránt más országoktól – mondta érdeklődésünkre Fogarasi József. – Végre be kellene látni, hogy a bajnoksági rendszert át kell alakítani. Szakosodni, galambcentrikussá kell válni.

(A cikk teljes terjedelmében szabadon olvasható!)

Azért is hívtam meg az ország egyik legeredményesebb versenyzőjét, hogy alátámassza a korábbi nagy sikerű Konferencia a postagalambokért című rendezvényünket. Bárdos István elnököt, pedig, hogy ismételten személyesen, élőben kaphasson információt a tagság helyzetéről, elképzeléseiről. A teljesítmények segítésére pedig avatott szakember adjon választ és ne a “legjobbnak” tartott elméletek és módszerek vezessék félre a galambászokat. Most ez a rendezvény nyílt, mindenki számára. A meghívás a Hajdú és Szabolcs, valamint az Észak-Kelet tagszövetségek egyesületi tagjainak szól valamennyi egyesületi elnökön keresztül, de bárkit bárhonnan szívesen látunk.

A téma időszerű és érdekes. Már a néhány hete megrendezett első konferencián kiderült: a hobbink iránt komolyan érdeklődő sporttársak régóta sürgetik a változásokat, ám mégis nagyon lassan haladunk előre.  Az idén új lehetőségként ismét meghirdetik a Royal Derbyt és a Budapest Derbyt, ám sajnos ez csak egy viszonylag szűk területen élők számára adhat egy kitörési pontot.

Fogarasi József így fogalmaz:

– Bízom benne, hogy egyszer megtörik a jég és változás következik be, ami jó irányba fogja átvezetni a honi galambsportot. Szinte minden, kiemelkedő eredményekkel rendelkező sportbarátom a vele készült interjúkban nyomatékosítja a bajnoksági rendszerünk hibáját, a csapatbajnokságot és a szakosodás hiányát. Az ehhez vezető úton, gondolom, hogy szükség van az ilyen rendezvényekre és párbeszédekre. ♦

Látogatóban az Ungarn Fickónál és sikeresen galambászó barátainál Németországban
Egy érdekes ötlet, amiből igazán nagy siker lett: Galamb Street View – 110 éve

Hozzászólások

Február 24. vasárnap Debrecen: konferencia Debrecenben a galambok teljesítményfokozásáról — 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..