VASÁRNAPI LEVÉL: ma ne keress, a kerepesi galambásztalálkozón vagyok!

Furucz ZoltánNemrég feltettem a videó akkumulátorát a töltőre, mert holnap nagy nap lesz. Reggel indulok Kerepesre, a Royal és a Budapest Derby szezonnyitójára. Lesz három érdekes előadás, a témák is fontosak, de akik eljöttek most hozzánk, nem akárkik. Hatalmas praxissal rendelkeznek, mondhatnánk, szinte minden a kisujjukban van. És az is fontos, hogy újraindul a korábban már szerintem sikeresen kipróbált pénzdíjas versenyzési forma, ezúttal Nagypál Lászlónak és Gotthard Lászlónak köszönhetően.

Amikor e sorokat írom, szombaton este, telefonon beszéltem Nagypál Lacival. Elmondta, a vendégek már megérkeztek, és a szezonra megrendelt új szállítójármű is úton van. Egy kicsit ily módon kalandosra sikerült a vasárnapi program előkészítése, hiszen az autót korábbra várták, szombat este hét után még Bécs környékén nyomták a gázt a sofőrök. A szervezők azon izgulnak, csak nehogy valami baj történjen… Reméljük, hogy nem fog. Mint ahogy az új gyűjtőhelyiség padlója is csont száraz lesz, mire vasárnap összejön a csapat, pedig a nagy hidegben – mesélte Laci – a padlóbevonó nagyon nehezen száradt. De megoldotta…

(A cikk teljes terjedelmében szabadon olvasható!)

Nemrég Debrecenben is volt egy galambász fórum, s ezen is rendre visszaköszönt egy régi probléma: a jelenlegi versenyzési formát sokan elavultnak tartják. Jól látszik, hogy küzdelmük a változtatás érdekében egyelőre nem sikeres, mert a kerületek nagyon nehezen váltanak. Én is javasoltam, hogy ebben az évben az általános bajnokságot ne a pontok összeadásával, hanem a rövid-, közép- és hosszútávon elért helyezési számok alapján számoljuk, de persze nem hallgatnak rám. Erről az jut eszembe, hogy évekig csütörtökön gyűjtöttünk a szombati versenyekre, azzal magyarázva az egyébként érthetetlent, hogy hátha valami baj lesz út közben a kocsival. Igen, néha csökönyösek vagyunk.

Ott voltam a szövetségi küldöttgyűlésen, ott se nagyon került szóba a versenyzési forma változtatásának igénye. Ezért is örülök neki, hogy a Royal Derby – most már a Budapest Derbyvel kiegészülve – ismét elindul. Ennek sikere törheti fel a göröngyös utat talán nem is olyan sokára a váltás előtt.

Csak azt sajnálom, hogy végülis ez nem lehet egy országos kezdeményezés. Remélem, hogy később mások is kedvet kapnak hozzá és Nagypál Laciék tapasztalatait felhasználva létrehoznak más régiókban is klubokat, mert azt látjuk, hogy ezek életképesek, gondoljunk csak a néhány éve alakított Pannon Maraton Klubra.

Vasárnap tehát irány Kerepes. Remélem, sok olvasónkkal találkozhatunk. (Furucz Zoltán)

Berepült galambok: töltsd fel saját magad!
VASÁRNAPI LEVÉL: új apróhirdetési oldal és videógaléria

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..