A TEK lecsapott Gyömrőn a zsaroló galambászra

kommandósok akcióbanA Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat zsarolás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt L. László 44 éves és fia, L. László 21 éves gyömrői lakosok ellen – olvasható a Gyömrői Hírhatár weboldalán. Az eset rendkívüli és megdöbbentő. Biztosak vagyunk benne, hogy nem valamelyik egyesületben versenyző postagalambászokról van szó, mert ilyen eset sehol sem történhet.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint idősebb L. László 2013 februárban Gyömrőn több galambot adott át a sértettnek eladás céljából, rövid idő után viszont megjelent a sértettnél és követelte az vételár azonnali rendezését, ráadásul ekkor, már a megbeszélt összegnél jóval többet kért. Mivel a sértettnek nem volt pénze, a gyanúsított erőteljes hangnemben, agresszív módon, testi épség ellen irányuló fenyegetéssel kívánt a követelésének eleget tenni, és fenyegetőzve távozott a helyszínről. Később még többször kereste a sértettet, aki L. Lászlótól való félelmében elköltözött otthonról.

(A cikk teljes terjedelmében szabadon olvasható!)

L. László 2013. februárjában egy másik helyi férfinak is átadott több galambot, a kifizetéssel kapcsolatban szintén egy későbbi időpontban egyeztek meg. Csakhogy a galambász ebben az esetben sem várt több hónapot, hanem, nemsokkal később ezt a férfit is megfenyegette, amennyiben nem fizet neki azonnal. Az illető az erőszakos férfi fenyegetései, zaklatása ellen, félelmében szintén elköltözött lakóhelyéről.

L. László és 21 éves fia ellen a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés kísérlete és garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

A fiatal férfi 2013. május 6-án 22 óra körüli időben Gyömrőn egy utcában közlekedett autóval, amikor meglátta a sértettet és annak barátait. Megállt mellettük, majd kiszállt a kocsiból és minden előzmény nélkül bántalmazni kezdte az autóban ülő fiatal férfit, valamint megpróbálta őt kirángatni a kocsiból. A verekedésnek a sértett barátai vetettek véget.

Tekintettel arra, hogy a nyomozás során begyűjtött adatok alapján információ merült fel arra vonatkozóan, hogy L. László és fia lőfegyvert és egyéb szúró, vágó eszközöket tart otthonában, valamint tartani lehetett támadásuktól, ezért elfogásukhoz a Monori Rendőrkapitányság nyomozói a speciális szaktudással rendelkező Terrorelhárítási Központ segítségét kérték. A gyanúsítottakat közösen, 2013. május 14-én a hajnali órákban, otthonukban fogták el és a Monori Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették őket. A rendőrség kezdeményezte mindkét férfi előzetes letartóztatását. Ellenük a további eljárást – őrizetbe vételük mellett- a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le. ♦

Rekordárat fizettek egy postagalambért
Berepült galambok: töltsd fel saját magad!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..