Irányt vált jövőre a Royal és a Budapest Derby

feleresztésEbben az esztendőben ismét megrendezték a pénzdíjas versenyeket, közösen szervezve a programot a Royal és a Budapest Derbyben. A 2013-as szezonzáró hosszútávú aschaffenburgi versenyen szavazásra kérték a galambászokat három kérdésben, amelyek alapvetően befolyásolják a 2014-es terveket.


Nemrég a budapestderby.hu oldalon nyilvánosságra hozták az eredményeket. Ezek alapján jövőre irányt váltanak és a cseh – német vonalról rendeznek majd feleresztéseket.

Cikkünk teljes terjedelmében szabadon olvasható!

Nézzük a szavazásokat.

1. Osztrák utakat vagy cseh irányt szeretne?

– osztrák               22 tenyésztő

– cseh                   79 

– mindegy             12

Egyértelmüen túlerőben vannak a cseh/Magdeburg irány pártolói. "A szervezök személyes preferenciájától függetlenül meghajlunk a többség óhaja elött. 2014 évben már Magdeburg irányt szervezünk a Royal és Budapest Derbyn egyaránt. Jelenleg a feleresztési helyek kiválasztásánál tartunk" – olvasható a beszámolóban.

2. Legyen-e egy szezonra kiterjedö "csapat"-bajnokság?

– igen               59 tenyésztő

– nem               32

– mindegy         23

Derby Liga bevezetésével szerintük sikerül a magyar tradicióban bevált csapatbajnokság izgalmait és a pénzdíjas derby logikájának megfelelő élgalamb-centrikusságot egy kalap alá helyezni.

Lehetőség volt javaslatokat tenni, kritikát is megfogalmazni. "Kritika nem hangzott el egy se, javaslat is csak nagyon szórványosan érkezett. Viszont többen fejezték ki megelégedésüket a Derbyvel kapcsolatban, illetve ösztönöztek a folytatásra. A pozitív visszajelzéseket megköszönjük, a Derbyk folytatását már megígértük" – áll a közleményben. ♦

Hűséges erők: állathősök a háborúban
Galambbal is kísérleteztek az űrkutatás hajnalán

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..