Szövetségi küldöttgyűlés: fegyelmi ügyek

szövetség logójaA március 8-án megtartott küldöttgyűlésen már nem a régi forgatókönyv szerint zajlott a fegyelmi bizottság beszámolója. Éveken át ugyanis Gyulai József, a grémium elnöke mindig azzal kezdte, hogy az övé lesz a legrövidebb beszéd, mert hogy nincsenek fegyelmi ügyek.

Mostanában viszont terjedelmes előadásra kényszerül a bizottság vezetője. Egyre több és egyre szövevényesebb a fegyelmi ügy. Mostanában az a divat, hogy a fegyelmi tárgyalásokra ügyvédek kíséretében mennek el az érintettek, s a minimum, hogy feljelentéssel fenyegetőznek. Ez egyfajta szegénységi bizonyítvány sportunknak és persze azoknak is, akik azt hiszik, többre jutnak, ha kivont karddal hadakoznak, mintha értelmes párbeszédet folytatnának dolgaikról.

Manapság nem divat elismerni, ha valaki hibázott, bocsánatot kérni főleg nem, a kiszabott büntetés pedig egyenesen felségsértés számba megy sok esetben. Ha a morális válság tovább húzza lefelé a postagalambsportot, ha a bizalmatlanság és a tisztelet hiánya lesz a jellemző, akkor hamarosan egy sárban dagonyázó kis csapat lesz a miénk.

De szerencsére sokan vagyunk, aki nem ezt akarjuk. ♦

Szövetségi küldöttgyűlés: vita a Villám klubbal
Szövetségi küldöttgyűlés: nyakunkon az olimpia

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..