Szövetségi küldöttgyűlés: mélyült a morális válság

szövetség logójaA hét végén tartotta meg a Magyar Postagalamb Sportszövetség az idei küldöttgyűlését. A tanácskozáson egyértelműen kiderült, hogy tovább mélyült az a morális válság, amely évekkel ezelőtt elkezdődött. Egyre gyakoribbak a feljelentgetések, az ügyészségi és adóhivatali vizsgálatok és egyre több a bizonyítatlan vádaskodás – ez lopott, az csalt -, ezért a jövőben ügyvédet kell alkalmazni úgynevezett panaszkezelési előadóként a szövetségben.

A küldöttgyűlés a szokásoknak megfelelően kitüntetések átadásával kezdődött. Mivel Újházy Péter elhunytával egy hely megüresedett, a kilenc élő kitüntetett szavazással Nyitrai Ferencet választotta a Nemzet Galambászának.

Az elnöki beszámolóból kiderült: vannak még megoldatlan viták, amelyek egy része feltehetően a bíróságon köt majd ki. Bárdos István elnök vaskos dossziékat mutogatott, s elmondta, volt olyan tárgyalás, ahová több tíz kilónyi irattal kellett elmennie. Szerinte az is baj, hogy a problémák egy részét nem ott oldják meg, ahol keletkeztek, hanem egyszerűen áttolják a szövetségre a felelősséget.

Az alapszabállyal kapcsolatos szavazások során sikerült megfúrni a Derby Klub kérését, így 2014-ben nem szervezhetnek önállóan versenyeket, csak valamelyik tagszövetség felügyeletével. Az ellenzők legfőbb indoka: elviszik a galambokat a kerületi kocsikból. Könnyen lehet, hogy ezzel a postagalambsort szakadását indították el azok, akik felszólalóként a derbysek ellen léptek fel.

 

A szövetség vezetése jelentősen megújult. Bárdos István a választáson ismét bizalmat kapott, mellette alelnökként Doholuczki Tibor dolgozik majd, a versenybizottság elnöke Konrád János lett, az ellenőrző bizottságot Kupai Béla vezeti, a bíráló bizottság irányítója Tóth István lett. A fegyelmi bizottságot továbbra is Gyulai József irányítja. Több új elnökségi tag is bizalmat kapott a voksoláson a küldöttektől.

A postagalamb magazin a küldöttgyűlésről videofelvételeket készített, amelyeket az elkövetkező napokban folyamatosan elérhetővé teszünk honlapunkon. (Furucz Zoltán)

Szövetségi küldöttgyűlés: feljelentés, szavazás
Segíts te is: hogyan nyissunk a fiatalok felé?

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..