Szövetségi küldöttgyűlés: nyakunkon az olimpia

szövetség logójaEgy rossz hírrel kezdte Bárdos István az elnöki beszámolót a hétvégi szövetségi küldöttgyűlésen: a taglétszám ötezer alá csökkent és egyre nagyobb azoknak az aránya, akik életkoruk miatt különböző kedvezményeket vehetnek igénybe. Magyarul: tovább tart az átlagéletkor emelkedése.

A Magyar Postagalamb Sportszövetség az új jogszabályok miatt a jövőben semmilyen, állami forrásból származó támogatásra nem számíthat, a működéshez szükséges pénzt a tagságnak kell előteremtenie. Az adatok szerint rendezett és átlátható gazdálkodást folytatva tavaly is sikerült egyensúlyban tartani a költségvetést, sőt némi megtakarítás is maradt.

Egy névtelen bejelentés nyomán az adóhatóság átfogó ellenőrzést végzett öt évre visszamenőleg, s ennek eredményeként 50 ezer forint bírságot szabott ki. Aki egy kicsit is járatos az ilyen ügyekben, az tudhatja: ez egy minimális, jelképes büntetés.

Bárdos István egyébként köszönetet mondott a feljelentőnek, hiszen akaratlanul is sikerült elérnie, hogy a mostani választási ciklus egy mélyreható pénzügyi ellenőrzéssel záruljon, s ez megnyugtató eredményt hozott.

A szövetség elnöke hosszan beszélt az olimpiai felkészülésről. Mint mondta, alapos mérlegelés után mégsem a BNV területén rendezzük meg ezt a nagyszabású seregszemlét, hanem a Syma-csarnokban. Bár ott többet kell fizetnünk, de a rendezés körülményei sokkal jobbak. Az elkövetkező tíz hónapban sűrű a program, rengeteg a tennivaló, ehhez kérte a sporttársak támogatását az elnök.

 

Az olimpia költségvetése teljesen önálló soron, elkülönítve szerepel majd a szövetség költségvetésében – derült ki a beszámolóból. A rendezvényt követően kerül sor majd egy pénzügyi zárásra, amelynek eredményét a szövetség nyilvánosságra hozza. Bárdos István szerint nagyon fontos, hogy legyenek szponzori bevételek is, mert ezek nélkül nagyon nehéz helyzetbe kerülhetünk. Az elnök mintegy ötezer látogatóval számol és negyven ország részvételére számít.

Bárdos István szólt még a fegyelmi ügyekről és más fontos témákról is. ♦

Szövetségi küldöttgyűlés: fegyelmi ügyek
Szövetségi küldöttgyűlés: feljelentés, szavazás

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..