Szövetségi küldöttgyűlés: vita a Villám klubbal

szövetség logójaA március 8-i küldöttgyűlésen a három beszámolót követő vitában visszatükröződtek sportunk jelenlegi problémai. A hozzászólók egyértelműen a szabályok betartását és betartatását kérték a vezetéstől.

Szóba került a Vácott Bacskai Sándor által szervezett postagalamb világbajnokság helyzete is, maga a főszervező beszélt a terveikről. Elmondta: a dúcok építése jól halad, s szeretnének egy olyan programot rendezni, amelyre majd méltán lesz büszke az ország.

A vitában két ügyvéd is megszólalt. Egyrészt dr. Ésik Sándor, a Villám Klub jogi képviselője kért és kapott szót, másrészt erre reflektálva Bárdos István elnök bevonta a vitába a szövetség ügyvédjét is, dr. Gerencsér Ferencet.

A Villám Klub még mindig azt szeretné elérni, hogy a 2012-ben végigröptetett programjukat, amely bekerült az évkönyvbe is, a szövetség fogadja el hivatalos eredményként. Dr. Ésik Sándor békülékeny, kompromisszumot kereső elterjesztése után Bárdos István kénytelen volt megállapítani, hogy ha már a jog talajára léptünk, ott is kell maradni: a versenyeket valójában szervező Dél-Budapesti klub soha nem volt bejegyezve, tehát a szervezésében megvalósult versenyprogram nem fogadható el hivatalosnak. A Villám Klub pedig már a szezon után alakult, és nem jogutódja az előző szervezetnek.

A dolog tehát még nem zárult le, könnyen lehet, hogy évekig tartó bírósági per lesz az ügyből. De egyesek szerint van kompromisszumos megoldás, amit érdemes lenne végiggondolni. ♦

Szövetségi küldöttgyűlés: vita a Derby Klubról
Szövetségi küldöttgyűlés: fegyelmi ügyek

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..