Kamu volt a vatikáni hír a galambokról

Ferenc-papa-galambot-reptet(210x140)Megkésett áprilisi tréfa volt egy katolikus hetilap híre, miszerint a Vatikán egy speciálisan idomított ölyvet alkalmaz a Szent Péter térről felröptetett békegalambok védelmére a sirályok és a varjúfélék támadásától.

A Credere cikkét felkapta a nemzetközi média, az AFP francia és az ANSA olasz hírügynökség alapján az MTI is közölte a hírt szerdán – amit sok magyar lap is átvett. Egy szentszéki szóvivő azonban arról tájékoztatta az újságírókat, hogy a hír valótlan, a hetilap valójában egy április 1-jei tréfát vett komolyan.

szabadon olvasható

A hetilap csütörtökön utcára került számában ír arról, hogy egy Harris-ölyv, más néven vörösszárnyú ölyv védelmezi a jövőben a pápai lakosztály ablakából eleresztett békegalambokat, miután január 26-án, vasárnap egy sirály és egy hatalmas fekete varjú csapott le két, Ferenc pápa ablakából felröptetett fehér galambra a téren összegyűlt több tízezer ember szeme láttára – írja a hvg.hu.

Emlékezés a jó barátra, Juhász Jenőre (1947-1995)
Dél-Duna Tagszövetség: kaparós cimke a gyűrűn

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..