Sokat fizethet, aki Bécsben galambot etet

köztéri galambTetemes összeggel büntetik a jövőben a galambetetést Bécsben: akár 36 euró (tízezer forint) fizetésére is kötelezhetik azt, aki táplálékot szór a madaraknak az osztrák fővárosban.

Ulli Sima, környezetvédelmi tanácsos az Aki galambokat etet, patkányokat etet elnevezésű kampány bemutatásakor elmondta, minél előbb fel kell hívni a városlakók figyelmét a problémára.

„A galambetetés rosszul értelmezett állatvédelem. Az ételmaradék és az emberi táplálék káros az állatoknak. Betegek lesznek és szenvednek tőlük” – figyelmeztetett Sima.

szabadon olvasható

Emellett etetésük hozzájárul ahhoz, hogy túlságosan elszaporodjanak.

„Nagyvárosban élünk, tehát egyébként is behatárolt a rendelkezésre álló zöld terület. Jó lenne, ha ezt nem piszkolnák be a galambok és tennék ezáltal használhatatlanná” – vélekedett Christian Fellner állatvédő. Hozzátette: az emberi táplálék, mint a zsemle és a kenyér nem megfelelő a galamboknak. Ráadásul a kiszórt maradványok a patkányokat is csábítják.

Hogy mindezt megakadályozzák, a jövőben fokozottabban ellenőrzik a bécsi tereket. A galambetetés akár 36 euróval is büntethető lesz.

A galambpopuláció ellenőrzése érdekében emellett felállítják Bécs első, a fajnak megfelelő eledelt is tartalmazó galambdúcát, amelyben 400 állat fér el. A madaraknak lehetőségük van fészekrakásra, a lerakott tojásaikat azonban a szakértők műtojásokra cserélik, hogy megakadályozzák a túlszaporulatot.

A galambdúc csak lokális segítség. „Az egyetlen, biológiai és állatvédelmi szempontból bölcs intézkedés, ha csökkentjük a galambok rendelkezésére álló táplálékot a városban” – fogalmazott Fellner. (MTI)

Csapdákkal tizedelik a pesti galambokat
VASÁRNAPI LEVÉL: hol vannak az adatok?

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..