Szövetségi döntés a startvideókkal kapcsolatban

szövetség logójaÚjabb versenybizottsági közleményt adott ki a szövetség. Ebből úgy tűnik, hogy az új vezetés kezdi rendezni a sorokat és egyre fontosabbá válik a különböző szabályok és előírások betartása, betartatása.

Konrád János, a nemrég megválasztott szövetségi versenybizottsági elnök tájékoztatása szerint a tagszövetségek 2/3-ad része jelezte, hogy a kért 20 perces startvideó feltöltése nagyon időigényes és a tárhelyük sem megfelelő ennyi anyag fogadására.

szabadon olvasható

Ezért a következő lehetőségek közül  lehet  választani:

1. A közvetlen start megtörténtét kb. 2 perces  anyag feltöltésével bizonyítani!
Amely felvétel a  tagszövetség honlapjáról bárki számára megnézhető legyen! A teljes  20 percet pedig lemezen, illetve egyéb  tárolón  kell elmenteni! Amit bármikor hozzáférhető helyen kell megőrizni, ha  szükséges akkor bekérhető legyen!

2. Amennyiben a lehetősége olyan a tagszövetségnek, akkor tegye fel az egész anyagot a saját honlapjára!
Ahol mindenki számára elérhető kell, hogy legyen!

3. A felvett és megszerkesztett anyagot eljuttatja a sportszövetségbe, amely felkerül a Magyar Postagalamb Sportszövetség honlapjára.

Csak megjegyezzük, hogy több tagszövetség a legnépszerűbb videómegosztóra, a Youtube-ra tölti fel a startvideókat, így nem kell szervertárhelyet használniuk, vásárolniuk, mert ott ez ingyenes. Egyébként ez utóbbi sem drága, évente 15-20 ezer forintért már táncparkett méretű tárhelyet lehet venni a legtöbb szolgáltatónál.

Nem egészen igaz, hogy a feltötlést nem lehet megoldani, egy 20 perces HD minőségű anyag gyakorlatilag a kódolástól függően maximum – az internetkapcsolat sebességéhez igazítva – egy-két óra alatt kényelmesen feltölthető például a Youtube-ra.

Ami valamivel időigényesebb, az a filmek megszerkesztése, vágása. Egy hozzáértő egy egyszerű startvideót gyakorlatilag fél óra alatt elő tud készíteni közlésre, a szükséges feliratozással, átkódolással együtt.

 

A Dunakanyar Tagszövetség Youtube-ra feltöltött startvideója

A szövetségi versenybizottság foglalkozik a koordinátás menetlevelekkel is.

"Az utankénti koordinátás menetlevelet a tagszövetségi versenybizottság a többi versenydokumentummal együtt megőrzi az előírt határidőig. Csak az SVB külön kérésére kell elküldeni 2014.május 24-től" – írja Konrád János, az országos versenybizottság elnöke legfrissebb körlevelében. ♦

Józsefvárosi galambokkal etetik a sólymokat
Csapdákkal tizedelik a pesti galambokat

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .