Derby Klub: kérésre bővítik a gyűjtési kört

Gotthard László-szerkAz elmúlt hetekben több Budapest környéki egyesületből keresték meg a Derby Klubot, s kérték, hogy a jövő évtől bővítsék a gyűjtőkört. Gotthard László lapunk érdeklődésére azt mondta: alaposan átgondolták a dolgot, s úgy tűnik, lesz megoldás.

– Nekünk is az az érdekünk, hogy minél többen versenyezzenek korszerű körülmények között, ráadásul egy kimondottan jó közösségben – mondta Gotthard László. – Eddig elzárkóztunk a bővítéstől, de most változtatunk rajta – tette hozzá.

szabadon olvasható

Megjegyezte: nem a tagszövetségek gyengítése a cél, hanem az, hogy minél többen választhassanak a versenyzési lehetőségek közül. Az utóbbi hetekben Dél-Pestről, Vámosgyörkről, Veresegyházáról, Vácról, sőt, Hatvanból is jelentkeztek sporttársak, hogy szívesen megszerveznék a gyűjtéseket a Derby Klub számára.

– Az elkövetkező hetekben mintegy pályázatot hirdetünk a bővítésre. Az egyik feltétel, hogy legalább húsz röptető tagra van szükség egy-egy gyűjtőhelyen, s olyan légkörre, amely a már most is sikeresen és aktívan versenyző közösségünkre jellemző, tehát nem tűrjük a felesleges vitákat, a széthúzást – mondta Gotthard László.

Mivel a szövetséggel már az idén sincs együttműködési megállapodásuk, a Derby Klub versenyei továbbra sem számítanak az MPS hivatalos versenyének. Ennek ellenére egyre többen küldenek galambot a közép- és hosszú távú utakra. A derbys versenyekre a klub versenyszabályzata az érvényes, amely például lehetővé teszi, hogy ha valakinek nem jönnek jól a galambjai, az ne autózzon feleslegesen el az órabontásra. Ezt mindenki továbbra is szabadon eldöntheti: a részvétel ugyan kötelező, de nem büntetik, ha valaki otthon marad – jegyezte meg Gotthard László.

A klub jelenleg egy szállítóautóval és egy utánfutóval rendelkezik, de a Geraldi céggel van egy megállapodásuk, hogy ha szükséges, még a jövő szezon előtt újabb járművet szállítanak. A megrendelést augusztus végéig kell leadni a gyártónak.

A jelentkező gyűjtőhelyeknek szigorú feltételeknek kell megfelelni. Pénzdíjas versenyre ezeken például csak úgy lehet gyűjteni, ha jelen van a Derby Klub kijelölt képviselője is. Meglehet, hogy más feltételeket is előírnak, mert nagyon fontosnak tartják a versenyek tisztaságát, s csak olyan helyzetet fogadnak el, amelyben biztosítható az átláthatóság és ellenőrizhetőség.

2015-ben a klub 13 versenyt szeretne szervezni, a program várhatóan ugyanaz lesz, mint az idei, de erről később születik döntés.

Gotthard László elmondta: a hét elején saját honlapjukra felkerülnek a bővítéssel kapcsolatos információk. Ha valaki szeretne segíteni a szervezésben, kérik, jelezze náluk. (Furucz Zoltán)

 

Derby Klub: díjátadás és buli mindenkinek
Rejtély, hogyan találnak haza a galambok

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..