Olimpia, állatorvosi előadások: a fiatalok betegségéről

olimpia-dr-Krajcik-250Az elmúlt évben a nemzetközi szövetség, az FCI felkérésére szakemberekből álló csapat összeállított egy kérdőívet, amelyet szétküldtek a világban. Mivel a részvétel a felmérésben önkéntes volt, a szervezők nem számítottak különösebben nagy aktivitásra, ehhez képest több mint háromezren töltötték ki az interneten. Mint kiderült, Magyarországon is elkészült a fordítás, a kérdőívet szétküldték a szaklappal, de egyelőre nem tudható, mi lett a válaszok sorsa, ha egyáltalán akadt valaki, aki kitöltötte.

A főleg állatorvosokból álló team úgy igyekezett összeállítani a kérdéseket, hogy az azokra kapott válaszokból valamilyen következtetések levonhatók legyenek. Ezért rákérdeztek a galambok tréningeztetésére, gyógyszerezésére, a kötelező védőoltásokra, s arra, hogyan, milyen körülmények között jelentkezett egy-egy állományban a fiatalok betegsége.

Dr. Daniel Krajcik előadásában bemutatta a legfontosabb kérdések alapján, hogy milyen tendenciák fedezhetők fel a válaszokból, de azt is előrebocsátotta, hogy az adatok feldolgozása még csak ezután következik, s remélhetően olyan fontos és használható információk birtokába kerülnek majd a szakemberek, amelyek segítik egy megelőzési és adott esetben egy gyógykezelési program kialakítását.

Figyeljünk oda: Békésben megjelent a madárinfluenza!
Egy könyv, amelyet már most érdemes forgatni

Hozzászólások

Olimpia, állatorvosi előadások: a fiatalok betegségéről — 1 hozzászólás

  1. Igen Ez a mi Olympiánk volt. Lehetőségemhez mérten hirt adtam barátaimnak ismerőseimnek. Akik elmentek élménnyel tértek haza.Családok, Iskolások is voltak.Amit hiányoltak. Szerettek volna hozni autikra olyan feliratot hozni. Ez a mi sportunk.Volt két tanár fenn. Ők Meghallgatták az előadásokat. Igy diákjaiknak tovább tudják adni.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..