Olimpia megnyitó: ünnep negyven év után

logo_galamb-700Pénteken tíz órakor nyílt meg a 34. Postagalamb Olimpia, Magyarországon negyven év után a második. A szervezők kitűnőre vizsgáztak, a köszöntők elismerően szóltak a Magyar Postagalamb Sportszövetségről, a hazai galambászokról.

A rendezvényre érkezők némileg meglepődtek, hiszen a bejáratnál fémérzékelő kapun kellett mindenkinek átmennie, s a táskákat TŰZSZERÉSZ feliratú egyenruhát viselők vizsgálták át. A szigorú ellenőrzés során minden flakont – ivóvizes, vagy éppen ajándéknak szánt italost – elvettek, ezeket később a gazdájuk a távozáskor visszakaphatta.

A megnyitóra mintegy félezren gyűltek össze, nagyon sok külföldi. A világ országaiból érkező delegátusok a színpadon álltak, ott volt többek között Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki a magyar kormány üdvözletét tolmácsolta a résztvevőknek. A köszöntők sorát Bárdos István, szövetségünk elnöke kezdte, majd többen is – köztük Hegedűs Csaba birkózó, aki Magyarország századik olimpiai aranyérmét nyerte – folytatták ezt.

 

 1. olimpia1
 2. olimpia2
 3. olimpia3
 4. olimpia4
 5. olimpia8
 6. olimpia10
 7. olimpia11
 8. olimpia13
 9. olimpia14
 10. olimpia15
 11. olimpia16
 12. olimpia17
 13. olimpia18
 14. olimpia19
 15. olimpia20

A pénteki napon viszonylag kevesen látogattak ki a rendezvényre – munkanap volt -, de így sem volt egyetlen perc üresjárat sem. A standoknál folyamatosan beszélgettek a sporttársak, a délután órákban pedig egy több mint két órás állatorvosi konferenciát tartottak – erről lapunk hamarosan részletesen beszámol.

A megnyitó ünnepség hangfelvétele:

 

Varga Jocó & Anett: tiszta szívű, erős galambok kellenek
Egy kísérlet: vajon gondolkodnak-e a galambok?

Hozzászólások

Olimpia megnyitó: ünnep negyven év után — 1 hozzászólás

 1. Péntek délután a PiPa standján esztétikus könyv osztás volt! Természetesen ingyen! De a belépőtöl a standok termékéig,pénztárca fosztogató árak! Viszonylag elfogadható áron márkás Holland, Belga, galambot(50-70)euróért,lehetett kapni! A lengyelek taroltak a különböző kategóriában! A 57 Dunakeszi.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..