Több galambász kellene a jobb olimpiai eredményhez

olimpia1Tizedannyi postagalambász sincs Magyarországon, mint Lengyelországban, és ez meglátszott a Budapesten megrendezett 34. postagalamb-olimpia eredményein is.

Lengyelország csapata nyerte a Budapesten megrendezett 34. postagalamb-olimpiát – mondta el a Hajnal-tájnak Bárdos István, a Magyar Postagalamb Sportszövetség elnöke. Hozzátette: a sport nyolc kategóriájában öt ország végzett az első helyen, ami példátlan az elmúlt tíz évre visszatekintve, valamint a standard, vagyis a szépségverseny négy kategóriáját is három ország nyerte – hangzott el  Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában hétfőn reggel.

A legjobb magyar helyezés az ötödik volt a sportkategóriákban, tükrözve azt, amit jelenleg a hazai galambászok tudnak – fogalmazta meg az elnök. Bárdos István hangoztatta, hogy kis országról van szó 5 ezer postagalambásszal, míg például Lengyelországban a számuk 55 ezer.

 

A mennyiség és a minőség összefüggés egyértelmű a számok alapján, a magyarok nagyon tisztességesen helytálltak, az olimpia pedig lökést adhat, hogy az eddiginél többen postagalambásszanak Magyarországon.

A hétvégén 23 ország 1500 galambja versenyzett Magyarországon. Postagalamb olimpiát kétévente rendeznek, az esemény körbejár Európában.

A budapesti eseményen hihetetlen teljesítményeknek lehettek tanúi a résztvevők: a leghosszabb távot repülő galambok 800 kilométer után értek célba.

A “repülő gyémántokért” esetenként több tízezer, sőt néhány százezer eurót is kínálhatnak a vevők, az egyik bajnok például 310 ezer euróért cserélt gazdát. Tavaly pedig a teljes galambkereskedelem összértéke elérte a 4,4 millió eurót – hangzott el a Hajnal-táj hétfői adásában. ♦

VASÁRNAPI LEVÉL: Ez a mi olimpiánk volt!
Olimpia, állatorvosi előadások: a dopping időszerű téma

Hozzászólások

Több galambász kellene a jobb olimpiai eredményhez — 2 hozzászólás

  • H!
   Igen talán jobban is mennek a dolgok a Lengyeleknél. (talán…)
   De szerintem sok igazán jó dolog megvalósításához nem kellene nagy erőfeszítés. Főleg nem kell hozzá 10x ennyi tag. (csak gondoljon mindenki az országos eredmények több hónapos kálváriájára.) Vicc!
   Az már egy másik kérdés, ha a jelenlegi vezetés a 4-5000 tag és szerintem max 3-4000 versenyző menedzselésével nem tud megbírkózni, vajon hogyan bírkózna meg 10-szer annyi emberrel és problemával. Akik a fától nem látják az erdőt azoknak teljesen mindegy, hogy mekkora az erdő…

   Megfelelő hozzáálással és ötletes menedzseléssel, közel duplájára lehetett volna már növelni a Magyar postagalambász taglétszámot.
   CSak érdekességképpen emlitem meg, hogy E LAP amit egyébként úttörő tevékenységűnek mondhatunk ennyit közöl az olimpián elért eredményekről:

   keresési eredmény a “Viglidán Ágoston” szavakra
   —————————–
   Nem találtunk semmit
   A keresett kifejezés nem eredményezett egy találatott sem. Próbálkozz más kulcsszavakkal.
   —————————–

   Vagy probálkozunk másik országban? Másik Olimpián? Egyáltalán hogyan várjuk el, hogy a fiatalok kezdjenek galambászkodni, ha azt is lesajnaljuk aki elér valamit.

   Kérem javítsanak ki, hátha csak elméláztam az olimpián(elképzelhető): LÁTOTT VALAKI OLYAN NAGYMÉRETŰ TABLÓT AMELYEN A NYERTESEK ÉS GALAMBJAIK FOTÓJA, KETREC SZÁMA SZEREPEL.
   Csak a könnyebb eligazodás és a kitüntetés kedvéért ugyebár.

   És itt főként honfitársainkról sporttársainkról beszélünk, illetve mint látjuk nem beszélünk.

   Igen talán jobban is mennek a dolgok a Lengyeleknél. (talán…)

   Üdvözlettel!
   Ungyi Attila

   ui: Az egyesületem nevében köszönöm mindazok munkáját, akik szabadidőt és fáradtságot nem kímélve gürcöltek az Olimpia kivitelezésén. Szép volt fiúk!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..