Echo Tv: A repülő gyémántok minden pénzt megérnek

echotvAlig kezdődött el az év, máris olimpiát rendezett Magyarország. A postagalambsport legnagyobb eseményének Budapest adott otthont január közepén – számol be a hírről az Echo Tv A vidék élni akar című magazinműsora, amelynek legújabb adását most vasárnap sugározták.

A postagalambászatnak világszerte több mint kétszázezer igazolt versenyzője van, hazánkban alig ötezren hódolnak ennek a szenvedélynek. A legjobb postagalambok több száz kilométert is képesek repülni akár százhúsz kilométeres óránkénti sebességgel is. A tenyésztők – akárcsak a nemesi családok, vagy a versenylovak esetében – több generációra visszamenőleg számon tartják az ősöket.

A repülő gyémántok – mert így is nevezik a postagalambokat – minden pénzt megérnek. A magyar galambászok évek óta az európai középmezőnyhöz tartoznak, ám ennek nem csak pénzügyi oka van. Az is probléma, hogy a magyar galambásztársadalom egyre jobban öregszik, a fiataloknak sem hajlandóságuk, sem lehetőségük sincs folytatni ezt a hagyományt – írják honlapjukon.

Nézzék meg képes beszámolójukat az olimpiáról!

Hoppá! Most négy könyv is megjelent szinte egy időben
VASÁRNAPI LEVÉL: Feljelentették a bajnokot!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..