Tavaszi szezonnyitó galambász nap lesz Kerepesen

Nagypál László-szerkSok galambásznak felpezsdült a vére, hiszen bár még csak február közepén járunk, de nap közben már-már tavaszias az időjárás. E napokban nagyon sokan párosítottak is, készülve az új szezonra.

A Derby Klub 2015-ös versenyeire készülve, sokan böngészik az internetet. Honlapjukon rendre megjelennek a friss információk, amelyek jelzik: ebben az évben is jó versenyekre és szép pénzdíjakra lehet számítani.

A minap a Galamb Derby honlapját olvasgatva láttuk, hogy megjelent a Bajnokok Ligája 2015-ös sorozat útjainak dátuma, pontos kilométere. A Bajnokok Ligájáról nagyon sok galambász úgy gondolja, hogy az új szezon legrangosabb, legmagasabb pénzdíjjal kecsegtető versenyformája és nem mellékesen az itt első 50 helyezett tenyésztő presztízse komolyan növekszik.

A versenysorozatról kérdeztük Nagypál Lászlót. Elmondta, hogy több száz indulót várnak, s már most nagy az érdeklődés, nagyon tetszik a tenyésztőknek, hogy a középtávú versenyzők is labdába tudnak rúgni, hiszen a három út 450, 550 és 600 km körüli és relatíve a szezon elején lezajlik, valamint a 15.000 körüli induló létszám is doppingként hat mindenkire.

A két-három utolsó, leghosszabb távú verseny, ami utanként is szintén nagy presztizst és pénzdíjat tud hozni az indulóknak, megmarad az igazi hosszútáv szerelmeseinek.

Ahogy lenni szokott, tavasszal egy kellemes galambász nappal indul Kerepesen a szezon.

– Mire számíthatnak a március 29-én vasárnap délelőtt Kerepesre látogató tenyésztők?

– A szokásos kedvezményes kínálattal próbálunk segíteni a tenyésztőknek, hogy kedvező, olcsó árakon tudjanak hozzájutni a tenyésztéshez, illetve versenyzéshez szükséges takarmányokhoz, vitaminokhoz, felszerelésekhez és természetesen próbáljuk tanácsadással, konzultációs lehetőséggel színesíteni a programot.

– És mire számít a Grosspaul-dúc 2015-ben?

– Tele vagyok optimizmussal, nagyon jó állapotban, nagyon jó formában vannak a galambjaim. Jelenleg „konditermi” edzések vannak, az idei cél a Gotthard-dúc minden úton, minden távon való legyőzése, “megsemmisítése” :).

Az idei Galamb Derby résztvevők számára egy új receptura alapján összeállított keveréket is kínálnak akciósan:

KUKORICA  35 %
KUKORICA – BORDÓ  2 %
CIROK 18 %
BÚZA 12 %
ÁRPA  8 %
BORSÓ – ZÖLD 10 %
BORSÓ – SÁRGA  7 %
NAPRAFORGÓ – CSÍKOS  5 %
KÖLES  3 %

Egy tenyésztő legfeljebb 5 zsák takarmánykeveréket vásárolhat, a 25 kilós zsákok ára 2.200 Ft. A lehetőség március 15. és április 3. között él. (Furucz Zoltán)

Az egyszerűség dicsérete: Jos Joosen (Brecht, Belgium)
Tavasz eleji ötlet: etessünk a galambokkal kelkáposztát!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..