A Derby Klub mentori programja segítség a kezdőknek

Derby-Start-szorolap-03-1 (2)Nagyon sokan felkapták a fejüket, akik Monoron a kisállatbörzén jártak vasárnap. A megszokott érdekességeken, különleges állatokon kívül egy nem megszokott szórólapra lettek figyelmesek. Szeretnél ingyen versenyezni? – olvasták.

A fontos információkat tartalmazó szórólap postagalambászok ötlete alapján készült. Több Derby klubos tenyésztő megegyezése alapján ugyanis elindult egy kezdeményezés, amelynek apropója: postagalambászból sosem elég! Már az elmúlt szezonban több volt galambász, akik ilyen-olyan okokból felfüggesztették, megszüntették állományukat, hallva, olvasva az olcsó és kevés adminisztrációval járó újfajta derbyzésről, ismét kedvet kapott a versenyzéshez.

Az „ÜGY” felelőse Ungyi Attila, aki a Derby Klub halásztelki regionális vezetője, elmondta lapunknak, hogy lehetőséget szeretnének biztosítani elsősorban a volt postagalambászoknak, de olyan röp- és díszgalambászoknak is, illetve teljesen új jelentkezőknek, akik már rendelkeznek dúccal, tenyésztési tapasztalattal és meg vannak fertőzve a tollas állatok szeretetével, hogy szinte ingyen kipróbálhassák a postagalamb sportot.

Röviden összefoglalva a folyamat következőkből áll: az elszánt leendő postagalambász jelentkezik Ungyi Attilánál, aki egy pár egyszerű kérdés után összehozza őt jövőbeni mentorával. Ő kezdetként akár 30-40 egy korosztályú fiatallal megajándékozza és segíti az érdeklődőt az első évben. A Derby Klub egy évre ingyenes röptetést biztosít, illetve kölcsönad számára egy órát, a Galamb Hungária pedig kedvezményes termékekkel segíti őt.

A lényeg: ha tetszik neki a dolog, postagalambász lesz! Mentornak már több mint 20 elismert tenyésztő jelentkezett, pár héten belül igyekszünk közzétenni az illusztris listát.

A postagalamb magazin részéről pedig felajánljuk egy-egy régi-új tenyésztő-páros bemutatását. ♦

Maratonos csoportdíjkiosztó a barátság jegyében
Egy fontos téma: paratyphusoltás a postagalamboknál

Hozzászólások

A Derby Klub mentori programja segítség a kezdőknek — 2 hozzászólás

  1. “UNGYI”program! Szuper!Így kell csinálni , ez a sporttársi (sport-ért) gondolkodás.
    Sajnos ez a gondolkodás a Szövetségbe, kerületekben, egyesületekben nyomokban sem tapasztalható. Helyette van, érzéketlenség, önzés, arrogancia és a jelszó, “botütő, ha nem tetszik hagyd abba”. Hobbi? Szórakozás? Lehet, de fizess annyit mint a “profik”.

    Üdvözlettel. Hirt Béla.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..