Új versenyző közösségek szerveződnek a Derby Klubban

Brúdás Gábor dúca előtt-700A minap galambászok beszélgetésébe csöppentem, ahol lelkes sporttársak beszéltek önkéntes alapon szerveződött bajnokságukról. Budapest keleti részén, cinkotai központtal a patinás B-27 egyesület virágkorát éli, hisz öt kilométeres sugárban több mint 30 tenyésztő 1500 körüli galamb létszámmal vág neki a 2015-ös szezonnak.

Feltűnő az illusztris lista, amelyben olyan tagok szerepelnek – a teljesség igénye nélkül -, mint például Brúdás Gábor (képünkön), Cecő Sándor, Kóczián-Vida, Gonda Tibor, Grosspaul-dúc, Paulovics Róbert, Szlaukó István. Lichi Zoltán. A közösség vezetője azt mondta lapunknak, hogy évek óta nem tapasztalt versengés, aktivitás van köztük, még az idősebb galambászok is vérfrissítésen, újabb galambbeszerzéseken gondolkoznak az áhított győzelem érdekében.

Elmondta azt is, hogy a Derby Klub alacsonyabb röptetési költségei és kisebb adminisztrációs terhe miatt szinte mindenki több galambbal vesz részt a versenyeken.

A Derby Klub egyébként az ő részükre is önálló listát számol, amellett, hogy természetesen szerepelnek a várhatóan 15.000 galambos központi tabellán is.

Jó érzés volt ilyen pozitívan gondolkozó és hobbijukat szeretni tudó közösség vezetőjével pár szót váltani, sok sikert kívánok nekik! (H. J.)

Fontos kutatás: a galambok felismerik az emberi arcokat
Maratonos csoportdíjkiosztó a barátság jegyében

Hozzászólások

Új versenyző közösségek szerveződnek a Derby Klubban — 1 hozzászólás

  1. A szavazáshoz szólnék hozzá, tessék mondani honnan jött ez az őrült ötlet hogy a Derby Klubot is a Szövetség szintjére sűjesszük le. Isten őrizzen minden féle közösködéstöl. Addig értékes a Klub amíg a maga útját járja.Bármilyen együttműködés a lejtőn való elindulást jelenti.Ne tegyük ezt.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..