Galambvezérelt rakétát terveztek az amerikaiak

galamb vezérelte bomba képe-2501904-ben született B. F. Skinner pszichológus, aki ezzel a rendszerrel segítette volna a második világháborúban a németek elleni harcot. A tervet soha nem vették igazán komolyan.

A galambvezérelt rakéta így nézett volna ki: a bombázó repülőkről kieresztett fegyver orrában leválasztanak három részt, mindegyikbe kerül egy ablak és egy galamb. A célpont képét kivetítik a galamboknak, amik az ablakon keresztül láthatják azt. A madarakat betanítják, ha felismerik a célpontot, kezdjenek kopogtatni az üvegen, ott, ahol azt látják. Amíg az ablak közepén kopogtatnak, a rakéta egyenesen repül, de ha a szélén, elfordul a kopogtatások irányába – írja a cink.hu.

Skinner a madarak betanításában elért kisebb sikereket, és kapott 25 ezer dollár támogatást is, de a tervet a katonaság soha nem vette igazán komolyan, és a Project Pigeon nevű programot le is állították. ♦

Küldöttgyűlés: vita a Derby Klubról és más dolgokról
Akinél műtojásról jobban repülnek a tojók, mint a hímek

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..