Küldöttgyűlés: kacifántos fegyelmi ügyek

Gyulai József-250A korábbinál kevesebb, de még mindig elég sok üggyel kellett tavaly foglalkoznia a szövetség fegyelmi bizottságának – ez derült ki Gyulai Józsefnek, a grémium elnökének beszámolójából, amelyet a március végi küldöttgyűlés résztvevői megismerhettek. Voltak kacifántos történetek is, mint például az, amikor a szállítóautóból eltűnt huszonkilenc galamb, amelyre a sofőr és a kísérő azt a magyarázatot adták, hogy róka mászott fel a felépítménybe és az végzett a madarakkal.

Az egyik ügyben a főügyészség szólította fel a fegyelmi bizottságot új vizsgálat lefolytatására. A 28-as Jászság Tagszövetségben egy versenyző páros esetében ismét mérlegre tettek minden körülményt, de nem látták indokoltnak a korábbi döntés felülvizsgálatát. A Dél-Tisza Tagszövetségben versenyző és a 2013-as szabálytalanságok miatt eltiltott Czékus János fellebbezése nyomán a rendkívüli küldöttgyűlés szintén változatlanul hagyta a korábbi határozatot.

SZABADON OLVASHATÓ IKON-150A rókaügy a 22-es Szabolcs Tagszövetségben borzolta a kedélyeket. A vizsgálat eredményeként a kísérőt kizárták a szövetségből, a gépkocsivezetőt pedig eltiltották a galambszállítástól. Sajnos a tagszövetség a fegyelmi eljárás során több hibát is vétett, de új körülmények is felmerültek, ezért a szövetség fegyelmi bizottsága a tagszövetséget új eljárás lefolytatására kötelezte.

Ennek eredményéről – jelentette be Gyulai József – nincs hivatalosan tudomásuk. Így a rókaügy érintettjeinek eltiltása, kizárása sem lépett érvénybe – véli az elnök.

Józsa János ceglédi versenyző az elnökséghez küldött beadványában kérte a 2014-es eredményeinek elfogadását, miután tagszövetsége az érvényes szabályok ellenőre több verseny esetében sem készített videót a feleresztésről és a filmeket nem hozta nyilvánosságra. Az A-02-es ceglédi egyesület is kérte a 21-es tagszövetség vezetésnek példás felelősségre vonását. A fegyelmi bizottság állásfoglalását eljuttatta a szövetség elnökének, más tennivalója nem volt – tudtuk meg.

Gyulai József végül bejelentette: Scheily Gábortól kapott hónapokkal ezelőtt egy vaskos borítékot, amelyet eddig nem bontott fel. Az elnök úgy tudja, a szövetég elnökének és más szerveinek szabálytalanságairól mintegy harmincegy oldalon ír a bejelentő, aki maga ellen is fegyelmi vizsgálatot kért. Gyulai József azt mondta: ebben a fegyelmi bizottság nem akar részt venni. (Furucz Zoltán)

VASÁRNAPI LEVÉL: tartsunk videokonferenciát?
Figyeljünk rá: anyagcsere, méregtelenítés, teljesítmény

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..