Szolgálati közlemény: nagytakarítást tartunk

nagytakarítás-250Az elmúlt években nagyon ritkán fordult elő, hogy valakit töröltünk a honlap előfizetői nyilvántartásából, s ez csak olyankor történt meg, ha jogosulatlan behatolást, a jelszó továbbadását tapasztaltuk.

Biztonsági rendszereink folyamatosan működnek, bármikor ellenőrizhetjük, ki, mikor, milyen IP-címről lépett be az oldalra. Bár jelenleg is vannak gyanús bejelentkezések, ezeket csak akkor vesszük górcső alá, ha kétséget kizáróan bebizonyosodik: valaki, vagy valakik visszaéltek a bizalmunkkal.

Amikor bevezettük a captcha kódok alkalmazását, azaz bejelentkezéskor a felhasználónéven és a jelszón kívül most már ezt a négy jegyű, betűből és számból álló kódot is be kell írni, sokan panaszkodtak.

SZABADON OLVASHATÓ IKON-150Elmondtuk akkor is, megtesszük most is: kényszerűen döntöttünk így. Előtte ugyanis külföldről olyan támadások érték az oldalt, amelyek révén időnként sajnos sikerült behatolni tárhelyünkre, mire a szolgáltató – tegyük hozzá: joggal – kilátásba helyezte, hogy felmondja a szerződést, ha nem védjük jobban oldalunkat. Megtettük, s ma már megritkultak a támadások.

A karbantartás így is folyamatos, mindig van alakítgatni, javítgatni való. Most elhatároztuk, hogy az előfizetői és hírlevél listát tesszük rendbe. Mától folyamatosan elkezdjük törölgetni azoknak az adatait, akik nem előfizetőink. Lehet, hogy korábban azok voltak, vagy csak beregisztrálták magukat, de végül nem jött létre a szorosabb kapcsolat – több tucat ilyen felhasználó lehet a listában. Ez nehezíti az átlátható munkát, ezért minden egyes esetben egyedileg vizsgálva a dolgot, döntünk a további teendőkről.

Kérjük azokat, akiknek mostanában jár, vagy járt le az előfizetésük, de még nem hosszabbítottak, mielőbb tegyék meg, mert törlés után már nem tudjuk visszaállítani a hozzáférésüket a régi adatokkal, ezért ismét be kell majd regisztrálniuk magukat.

FONTOS! Ha véletlenül egy aktív hozzáférést törlünk, kérjük, jelezzétek azonnal, hogy mielőbb rendbe tehessük a hozzáférést.

A hírlevélre feliratkozottakat az egész csak részben érinti. Ha hibát észleltek, töltsétek ki újra az űrlapot, és onnantól folyamatosan kapjátok az értesítéseket az új cikkekről.

Ha bármilyen kérdésetek, javaslatotok van, szívesen fogadjuk! (Furucz Zoltán)

Interjú: olimpiai mérleg a szövetség elnökével
Küldöttgyűlés: kockázatos a régi chipek forgalmazása

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .