VASÁRNAPI LEVÉL: tartsunk videokonferenciát?

Furucz ZoltánÉrdekes témát vet fel Barócsi Péter a Pannon Maraton Klub tegnapi küldöttgyűlése után. Az összejövetelt Orosházán rendezték, s bár így sokaknak akár száz kilométereket is autózniuk kellett, mégis megvolt a határozatképesség és fontos döntések is születtek.

Barócsi Péter – útban hazafelé – éppen arról gondolkodik, hogyan lehetne a ma már általános videokonferenciát bevezetni az ilyen fontos tanácskozásokon. Mert az internet használói már régóta élnek a lehetőséggel, a nagy cégek saját, zárt láncú kapcsolattal is rendelkeznek, de az ingyenes programokkal is elérhető a kívánt cél.

“Orosházáról hazafelé autózva volt időm elemezgetni magamban a küldöttgyűlés eseményeit. Az országból legnagyobb területet lefedő klubunknak sikerült olyan józan küldötteket és vezetőket választani, akik nem a saját, hanem a közösség érdekeit tartják elsősorban a szemük előtt!  Személyeskedések, és egyéni sérelmek felhozatala nélkül, tényleg a jövőre gondolva mondta el a véleményét mindenki, és szavazott.

SZABADON OLVASHATÓ IKON-150Összejövetelünket személyesen megtisztelte Bárdos István is, akinek jelenléte igazolja, hogy jelentős tényezők vagyunk a magyar postagalambászatban. Eddig rendben is volnánk, de … Csak óvatosan kalkulálva is az Orosházára utazó küldöttek, vezetők legalább 100 ezer. forintot elautóztak, ami a mai világban sem elhanyagolható összeg” – írja a Facebookon..

“A mai világban, ahol interaktív rendszerek közül lehet válogatni egy-egy olyan konferencia megrendezésére, amin a résztvevők a világ összes táján helyezkednek el.

Megújult szabályzatunkban is szerepel ez a lehetőség, akkor mért nem élünk vele? Számítógép, és internet majd minden családban van. Talán már kamera és mikrofon is. De akinek nincs, potom pénzért vásárolhat, és nem csak erre a célra használhatja.

Jó dolog személyesen találkozni, kezet fogni, de nem drága ez egy kicsit?” – írja Barócsi Péter.

Szerintem is érdemes továbbgondolni a dolgot. A népszerű Skype-on vagy a Viberen már most is lehet ingyen konferenciabeszélgetéseket kezdeményezni. Én használom is, hiszen cégünknél bevett szokás, hogy ha valaki otthon dolgozik, s fontos a véleménye, Viberen beszéljük meg a dolgokat.

Ha valakiknek vannak még ennél is jobb tapasztalatai, azok osszák meg Barócsi Péterrel és velünk is. Segítsünk másoknak, mert ezzel magunkon is segítünk! (Furucz Zoltán)

Akinél műtojásról jobban repülnek a tojók, mint a hímek
Küldöttgyűlés: kacifántos fegyelmi ügyek

Hozzászólások

VASÁRNAPI LEVÉL: tartsunk videokonferenciát? — 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..