Derby Klub: a jövő hétvégén indul a milliós BL-sorozat

feleresztésJavában zajlik már a Derby Klubban a szezon. Az elmúlt hétvégén egy remek versenyt rendeztek több mint 10 ezer galamb részvételével. A listát böngészve feltűnő, hogy a klub szinte minden területéről meglehetősen szépen helyezgettek a tenyésztők, mintegy cáfolva, hogy a budapesti tömegvonzás óriási előnyt jelent.

Most, pénteken volt a második versenyre a gyűjtés, pontos adatok még nincsenek, de az érdeklődés nem lankad. Ez lesz az idei első pénzdíjas verseny, s ahogy a honlapjukon olvasni lehet, a tavalyról áthozott “pénzmaradvány” miatt ezúttal nem az első 50, hanem a leggyorsabb 204 galamb kap pénzdíjat. Ez meglehetősen vonzó lehetőség sokak számára.

SZABADON OLVASHATÓ IKON-150Május 15-én indul a 2015-ös év várhatóan legnagyobb figyelemmel kísért, legnagyobb összdíjazású versenysorozata Magyarországon, a Bajnokok Ligája. A 2.000.000 Ft körüli díjazás és a 10.000 galamb fölötti induló létszám nagy motivációt jelent kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Hatalmas érdeklődésre lehet számítani, amely már most is megnyilvánul, hiszen rengetegen érdeklődnek a részletek felől.

A három útból álló sorozat versenykiírása igazi csemege a versenyzésért rajongó sporttársaknak, hisz az első úton elérhető pontszám a következő utakon duplázódik. Így az első úton való jó vagy akár gyengébb szereplés nem zárja ki a későbbi milliós fődíj megnyerését – hívják fel a figyelmet a szervezők.

Az előzetes eredmények az óriási létszám ellenére aznap este-éjjel már elérhetőek lesznek a honlapon. A gyakorlati feltételek az előző évekhez képest semmiben nem változtak, így továbbra is kritérium a Magdeburgtól való minimum 710 km távolság, az állatorvosi igazolás és a pontos dúckoordináta megléte. Semmilyen tagság, versenyengedély nem szükséges.

Újdonság, hogy a résztvevők az idei évtől már 5 helyszínen gyűrűzhetnek, így a jól bevált Kerepes mellett Halásztelken, Szentendrén, Vámosgyörkön és Miskolcon is várják a jelenleg más helyen röptetőket. A részletes feltételeket érdeklődők az megtalálják a www.galambderby.hu oldalon. ♦

Derby Klub - Bajnokok Ligája: kis kockázattal nagy esély
Küldöttgyűlés: vita a Derby Klubról és más dolgokról

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..