Derby Klub – Bajnokok Ligája: kis kockázattal nagy esély

Derby Klub órabontás-500Szombaton lesz a gyűjtés a Derby Klub következő versenyére, Benesovra. Egyrészt korábban a feleresztési helyet kellett módosítani, mert az eredetileg tervezett helyszínen, Ricany-ban nem lehetett megszervezni a várhatóan három szállítójárműből álló konvoj számára a megfelelő engedést. Másrészt a hét elején a szervezők péntekről szombatra halasztották a gyűjtést, mert úgy számolják, hogy a munkanap miatt korábbra tett pakolás esetén nem értek volna ki az autók időben a startra.

A kocka tehát el van vetve, a döntés a galambokra van bízva.

SZABADON OLVASHATÓ IKON-150Hét közben is volt izgalom, amely majd most vasárnap csúcsosodhat ki. Hiszen ez lesz a Bajnokok Ligájának első feleresztése, s ezúttal nem kell túl sok pénzt kockáztatni, mindössze 2000 forint befizetésével megszerezhető az indulási jog. Ez nem túl nagy összeg, ha figyelembe vesszük, hogy a három verseny alapján számolt győztes 1.000.000 forintot kap.

Összesen kis híján 2 millió forintot osztanak ki.

– Milyen az érdeklődés a BL iránt? – kérdeztük az egyik szervezőt, Nagypál Lászlót.

– Úgy tapasztalom, a kiemelkedően nagy pénzdíj sokak fantáziáját megmozgatta. Hét közben többekkel beszélgettem, sokan már akkor eldöntötték, hogy a mostani versenyen a 2000 forintot megkockáztatják. Remélem, minél többen mérjük majd össze galambjaink tudását, ráadásul változékony, szeles időt jósolnak a meteorológusok, ilyen körülmények között pedig bárki egy jót stoppolhat, akárhol is lakik. Ráadásul bárki elindulhat, tehát olyan sporttárs is, aki még nem küldött nálunk galambot. Neki csak a 200 forintos galambonkénti szállítási díjat kell fizetnie a 2000 forinton felül.

– A múlt héten a te két tojód nyerte meg a versenyt. Hogyan készülsz?

– Én is nagyon szeretnék győzni, ez, akik ismernek, tudják, a véremben van. Galambjaim természetes módszerrel versenyeznek, de elképzelhető, hogy áttérek az özvegységre. Ezen még gondolkodom.

– A Bajnokok Ligájában is érvényes a fair play kódex, azaz hogy sem te, sem Gotthard László, ha pénzt nyer, azt nem veszi fel, hanem a további díjazásra fordítjátok?

– Természetesen. Így aztán már szóltak, hogy többen is, akik szintén indulnak a BL-ben, azért szurkolnak, hogy mi ketten végezzünk az első két helyen, mert akkor a 1,5 millió forint nyereményünk a meghirdetett és pénzdíjazott létszámon felül további hatvan sporttárs zsebébe vándorol 25-25 ezer forintonként. Tehát aki az élben végez, nagy eséllyel vastagabb pénztárcával mehet majd a harmadik verseny után haza.

A vasárnapi benesovi verseny azonban még nincs lefutva. Az elsőségért sokan ringbe szállnak, mert a győzelem ízét szeretnék ők is megérezni. S az eddigi két verseny azt bizonyította, hogy nincs olyan versenyző, akit előre győztesnek lehetne meghirdetni.

A BL következő két versenye: május 30. Chomutov (530 km), június 20. Döbeln (600 km). (Furucz Zoltán)

Hogy mik vannak: haldokló galambhoz hívták ki a mentőt
Derby Klub: a jövő hétvégén indul a milliós BL-sorozat

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..