Ismét jól járnak a derbyzők: takarmány, gyógyszer

fiatal galambokTámogatással indul a derbyzőknek a fiatalok szezonja. A tavalyi évhez hasonlóan a Derby Klub versenyein résztvevők majdhogynem visszakapják a 10 útra szóló nevezési díjukat takarmány és egészségmegőrző termékek kedvezményeként.

“Az anyag olvasásakor jó érzéssel töltött el, hogy az összetétel mellett a gyártó feltünteti az engedélyszámát, NÉBIH számát is, végiggondolva az elmúlt éveket, a magyar galambász piacon rengeteg jelöletlen, bizonytalan eredetű termékkel szembesültem. Üdítő érzés, hogy ilyennel is találkozni, lehet, hogy ez apróság része a galambsport előremozdulásának” – olvashattuk az egyik blog bejegyzésében.

A hazai galambászokat évek óta segítő cég német tulajdonosa lapunknak elmondta, hogy támogatják a Derby Klub azon kezdeményezését, hogy a fiatal galambokat egészségesen tudja tartani mindenki és kiváló utánpótlás nevelődjön a 2015-ös szezonban.

A kedvezményes termékek közül a takarmány 30 százaléknyi magas fehérjetartalmú (4 féle borsót tartalmaz), illetve szénhidrátokban, olajokban gazdag, egészséges magok keveréke, melyet a hét vége felé érdemes hígítani.

Ami a kiegészítőket illeti, azok elsősorban a fiatal galambok vírusos betegsége következtében fellépő baktériumok ellen nyújtanak védelmet. A fiatalok röptetése Németországban hasonló problémákkal  és a magyarral egyező metodikával történik, s ennek lényege, hogy nem a távolságon, hanem inkább a sok kis úton, a gyakorláson van a hangsúly.

Jó lenne, ha a tagszövetségek és más versenyszervezők is a klub logikus szisztémáját követve járnának el, s odafigyeléssel, gondossággal próbálnák megóvni a jövő galambnemzedékét. ♦

Betiltotta a galambok tenyésztését a terrorista ISIS?
Szolgálati közlemény: megújult videós oldalunk

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..