Az elutasítás után önálló gyűrűje lesz a Derby Klubnak

gyűrűkEgyre távolodik a Magyar Postagalamb Sportszövetség és a Derby Klub, mind szervezetileg, mind a versenyek szervezését illetően. A legfrissebb hír: a szövetség elnöksége elutasította a klub kérését, hogy 2016-tól a maraton klubhoz hasonlóan, Royal feliratos gyűrűket rendelhessenek a náluk versenyző tagok.

A szövetség nevében Bárdos István elnök írta alá a klub honlapján nyilvánosságra hozott levelet.

“Tisztelt Elnök úr! Ígéretemhez híven a Derby Klub kérelmét önálló gyűrű használatára a Magyar Postagalamb Sportszövetség Elnöksége elé terjesztettem. Az Elnökség többségi döntése értelmében nem támogatja a Derby Klub önálló és külön feliratos gyűrűrendelését. Hivatalos postagalamb lábgyűrűt a tagszövetségekben, illetve a szövetségi Derby gyűrűk rendelésével lehet vásárolni.

Önálló gyűrűrendelésre csak a Magyar Postagalamb Sportszövetség hivatalos szervezetébe tartozó közösségeinek (tagszövetségek, Maraton Klubok) van lehetősége” – olvasható a levélben.

A döntés következményeként ma a Derby Klub honlapján a következő közlemény jelent meg:

“A szövetség július 7-én keltezett levelében visszalépett eredeti szóbeli ígéretétől. Elnökségi döntés alapján nem járulnak hozzá a Derby Klub gyűrűrendeléséhez. A szövetség döntéseit rendszerint nem kommentáljuk. Most se tesszük. 

Egy saját klubgyűrűt adunk ki a megígért séma szerint:  HU-2016-Royal-123456.  A belga FCI-gyártónál rendeljük meg a nemzetközi standarddal minden részletben egyező gyűrűket és tulajdoni kártyákat. Az ár darabonként 36 Ft és felhasználható:

  • a Derby Klub versenyeire
  • a nem FCI nemzetközi teszttelepek versenyeire (például Sun City, Derby Arona)

A gyűrűk országos kiállításokra és tagszövetségi versenyekre nem alkalmasak.

A gyűrűket funkcióban a szövetségi olimpia gyűrűkkel lehet összehasonlítani olyan értelemben, hogy nincs rajtuk FCI logó, nem használhatóak FCI versenyekre.

A megrendeléshez semmiféle tagság nem szükséges. Még csak versenyezni se kell. Megrendelni lehet e-mailben és a gyűjtőhelyeken szeptember 15-ig.”

Lapunk megtudta, hogy az elnökség tagjai e-mailben vagy telefonon szavaztak a kérdésben.

A tavaszi küldöttgyűlésen az hangzott el: a Derby Klub hivatalosan a szövetség tagszervezete. Versenyeit azonban nem fogadják el hivatalosan, mert a klubban nem a szövetség által elfogadott versenyszabályok érvényesülnek (órabontásra például nem kötelező elmenni).

A mostani, a gyűrűket érintő döntéssel a szövetség és a Derby Klub közötti távolság tovább nőtt, az önálló gyűrűk legyártatásával pedig – akarva akaratlanul – egy erős lépés történt afelé, hogy a jövőben a magyar postagalambsportban a különböző szervetek útjai eltávolodjanak egymástól, s akár a külön utat válasszák. Az FCI-tagság csak részben lehet vonzó, hiszen ez jószerével csupán a FCI-kiállításokon és teszttelepi versenyeken való részvételt adja pluszban. ♦

Segítünk nor77-nek: így takarmányozd az özvegyeidet!
Józsa János: két rossz év után egy jónak kell jönnie

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..