Fogamzásgátlót kap minden szerelmes galamb!

párzó galambokFurcsa, de emberséges módon próbálják a galamb-szaporulatot megfékezni egy spanyol településen. A fogamzásgátló búzaszemek mindenképpen jobb megoldás, mint a medvék és kóbor macskák kilövése, ahogy azt máshol teszik.

Fogamzásgátlót kapnak a galambok az északkelet-spanyolországi Badia de Vallés nevű településen. Az önkormányzat megelégelte, hogy a galambok gyakorlatilag ellepik a települést, mindenfelé ürüléket hagyva maguk után, és úgy döntött: speciális madáretetőket helyez el Badia de Vallés különböző pontjain, és ezeket fogamzásgátló anyaggal bevont búzaszemekkel tölti fel.

Az első etetőt hétfőn tették ki a településen, amelyet még két másik követ.

A forgalmazó szerint a készítmény 1 év alatt mintegy 30 százalékkal csökkenti a galambpopulációt. A helyiek úgy vélik, ez a legkíméletesebb módja annak, hogy visszaszorítsák a galambok jelenlétét anélkül, hogy irtanák őket – írja az MTI.

A módszer nem példa nélküli, az ausztriai Linzben 2001-ben kezdték alkalmazni a galambok fogamzásgátlását. 11 év alatt 20 ezerről 9 ezerre csökkentett a madarak száma. ♦

Az asztalos, aki tavaly megnyerte a magdeburgi versenyt
Záróversenyek a hétvégén kánikulai hőségben

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..