Ökrös Kálmán: egy bajnok leírta tapasztalatait

Ökrös Kálmán köynvének borítójaÚjabb remek könyvvel gazdagodott a hazai postagalambász szakirodalom. Ökrös Kálmán, a kiváló, sikert sikerre halmozó bajnok állt neki nemrég, hogy mások számára is használható formában eljuttassa tapasztalatait azokhoz, akik nem csak szeretik a postagalambsportot, de szeretnének sikeresek is lenni a versenyzésben.

“Sokan kerestek már az évek alatt kezdő és régóta galambászó sporttársak tanácsot kérni, ennek okán láttam elérkezettnek az időt arra, hogy megírjam a könyvet. Sok esetben büszkélkedhettem, mikor kezdő sporttársakat vettem ‘szárnyaim’ alá és bizony komoly sikereket értek el. Ezúton is gratulálok nekik!

A következőkben nem a szokványos, előírásszerű galambászatról fogsz olvasni. A siker kulcsát nem lehet egy-két mondatba belefoglalni. Nincs titok, minek felfedésével bárki sikeres lehet. A szemléleted, azaz a ‘látásod’ kell kiélesítened! Az ismereteidet kell bővítened!

A könyvben leírtak inkább gondolkodásra sarkallnak, némi iránymutatással. Az alapok és részletek kifejtésére helyeztem a hangsúlyt. Olyan részletekre igyekeztem felhívni a figyelmet, melyeket sokan figyelmen kívül hagynak.

Én egész pici gyerekkorom óta galambok közt vagyok. A nagyapám és apám is galambászok voltak. Mondhatni, hogy a galambok közt nőttem fel. A rajongásom mostanra sem hagyott alább. Sokak szemében már szinte fanatikusnak tűnök.

Azt vettem észre, hogy a hobbim, mely egész életemben elkísért, mára szinte a hivatásommá vált. Persze még most is kikapcsolódást jelent számomra a madarak közt eltöltött idő. Az aktívan versenyző éveimben pedig sok örömet okoztak számomra, mikor sorra nyerték a legszebb díjakat galambjaim.

Azt hiszem, szerencsésnek mondhatom magam, hogy én megtapasztalhattam e sport szépségeit.

Végül ezúton is köszönöm feleségemnek, hogy évek óta társam eme őrült hobbyban. A könyv is közös munkánk gyümölcse. Kívánok mindenkinek kellemes olvasást!” – írja Ökrös Kálmán az előszóban.

A könyvet a szerzőnél lehet megvásárolni. ♦

A könyv tartalomjegyzéke:

Kezdetek
Dúc leírása
Kölcsönös bizalom
Kapkodásnak rossz vége lehet
A vedlés
A forma és az egészség jelei
Gyógyszerek helyes használata
Tréningek
Versenyek
Hazaérkezés
Versenyzési technikák
Féltékenységi módszer
Fészekre hajtós módszer
Eldobja az első tollait
Fiatalok versenyeztetése
Özvegy galamb éves korban
Tenyésztés a felkészítésről szól
Betegségek megelőzése
Bogarak élősködők
Ezt azoknak ajánlom…
Versenyzési felfogás
Szerencse a versenyzésben
Segíteni örömmel
Olimpiás galamb a tét
Liebig minimum elve
A galamb nem csak hús és toll
Kollektív tudat
Epigenetika avagy a szerzett tulajdonságok öröklése
Tenyészállomány
Antibiotikumok
Természete antibiotikumok és táplálék kiegészítők

Megkérdeztük: hogyan tovább postagalambsport? (1)
Fegyveres rablók, sejkek és kukatolvajok lesnek rá

Hozzászólások

Ökrös Kálmán: egy bajnok leírta tapasztalatait — 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..