Évzáró a Derby Klubban: már több mint 400 versenyző

Derby-Klub-evzaro-Gotthard-Laci-250December 30-án Aszódon tartották a Derby Klub évzáró összejövetelét. A rendezvényre csaknem háromszázan érkeztek az ország különböző részeiből, a legtávolabbi vendégek Nyíregyházán ültek autóba, hogy ott legyenek a közösségi rendezvényen.

A találkozó a jól szervezett kerületi díjkiosztók hangulatát idézte és a viszonylag korai, délután fél hármas kezdés lehetővé tette, hogy a meghívóban meghirdetett programok után még legyen idő a beszélgetésekre, tapasztalatcserékre is. Ehhez az alapot a klub elnökének Gotthard Lászlónak a beszéde adta meg.

Gotthard László (képünkön) köszöntőjében kiemelte: már négyszáznál többen versenyeztek a klubnál, a rendezvényen pedig a vártnál sokkal többen vesznek részt, ami jelzi, hogy ez egy összetartó közösség.

Sok vélemény hangzik el a klubbal kapcsolatban. Az elnök leszögezte: a korábban meghirdetett cél nem változik, hogy olyan átlátható, izgalmas, megfizethető és tiszta versenyeket rendezzenek, amelyek a galambászok érdekeit szolgálják. “Egész Európában és Magyarországon is visszafejlődőben van a postagalambsport, az egyetlen a Derby Klub, amely fejlődik” – tette hozzá.

Gotthard László cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy eladta a szállítójárműveket és már el is költözött az országból. Erre az ismert jereváni viccet hozta fel példaként, amelyből kiderül, hogy nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. Bejelentette, hogy nyíregyházi csatlakozók is vannak, őket tapssal köszöntötték a jelenlévők.

[sc_embed_player fileurl="http://www.a-postagalamb.hu/_wp-hang-video/Derby-Klub-evzaro-Gotthard-Laszlo.mp3"] Gotthard László köszöntője

Végül köszönetet mondott a klubban mindenkinek, a versenyzőknek és azoknak is, akik segítették a versenyek szervezését, lebonyolítását a remek munkáért, befejezésül pedig jó versenyzést kívánt 2016-ra.

A találkozón külön köszöntötték a régiók bajnokait, majd a Bócsai Tibor által elkészített remek disznótoros ebéd elfogyasztására került sor. Ezt a tombola követte, ahol egyebek között olimpiai bajnok galamb testvérét is kisorsolták.

Nyíregyháza: nem gond a nagy távolság

A galambásztalálkozóra Nyíregyházáról hárman érkeztek: Bagdi Sándor, Szabó György és Gulyás István. A postagalamb magazin kérdésre elmondták: már régóta foglalkoztatta őket a Derby Klubhoz való csatlakozás lehetősége. Most mintegy harminc sporttárs, elsősorban olyanok, aki erősen maratonoznak is, határozta el, hogy megalakítják az ottani helyi csoportot.

Derby-Klub-evzaro-nyiregyhaziak-700– Egy országgal versenyezhetünk, s ami vonzó volt, hogy immár harmadik éve van a klubnak egy stabil programja. Vannak gondok a tagszövetségnél is, de nem ez volt az elsődleges szempont. Szeretjük a kemény versenyeket, s úgy érezzük, érdemes megméretnünk magunkat az ország más régióival – mondták.

Kialakítottak egy központi gyűjtőhelyet is. Bár két hónapjuk volt a derby csoport létrehozására, sikerült elhárítani minden akadályt. A tervek szerint a klub szállítóautója lemegy majd Nyíregyházára is a galambokért – tudtuk meg. (Furucz Zoltán)

 1. Derby Klub evzaro3 700
 2. Derby Klub evzaro5 700
 3. Derby Klub evzaro6 700
 4. Derby Klub evzaro7 700
 5. Derby Klub evzaro8 700
 6. Derby Klub evzaro9 700
 7. Derby Klub evzaro10 700
 8. Derby Klub evzaro11 700
 9. Derby Klub evzaro12 700
 10. Derby Klub evzaro13 700
 11. Derby Klub evzaro14 700
 12. Derby Klub evzaro15 700
 13. Derby Klub evzaro1 700
 14. Derby Klub evzaro3 700
 15. Derby Klub evzaro2 700

Ács András ajánlja a galamboknak: szőlőmag és Bio-Mos
2015-ben a Maraton Klub bajnoka: Ledó Gábor (F16, Lipót)

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..