Nagypál László nyílt levelet írt a szövetség elnökének

Nagypál László-szerkNyílt levelet írt Nagypál László a szövetség elnökének, Bárdos Istvánnak, s azt pénteken eljuttatta szerkesztőségünkhöz is. Ennek tartalma jól jelzi, hogy sajnos feltorlódtak a megoldásra, megválaszolásra váró problémák. Ám akkor haladunk helyes úton, ha a párbeszéd mellett döntünk. Ennek fényében telefonon kerestük meg hétfőn Bárdos Istvánt, aki elmondta: nem kíván reagálni Nagypál László levelére.

A levelet teljes terjedelmében közreadjuk. Cikkünk szabadon olvasható.

Reméljük, hogy egy valóban építő jellegű párbeszéd bontakozik ki, mert sokan tudjuk, érezzük, hogy ránk férne végre a megújulás és mindannyian arra vágyunk, hogy kiegyensúlyozott, nyugodt körülmények között galambászkodhassunk.

“Tisztelt Elnök Úr!

Hivatkozva a január 10-i feszült hangulatú beszélgetésünkre az Országos Postagalamb Kiállításon,  levélben is szeretném az Ön tudtára adni, hogy mit gondolok, mi a véleményem az Ön által irányított jelenlegi Magyar Postagalamb Szövetség működéséről, jövőjéről. Mindezt teszem építő jelleggel, mint eredményes megszállott galambász, és mint vállalkozó, aki az elmúlt 10 évben a legnagyobb  pénzösszeget fizettem a szövetség felé. Gondolok itt a verseny- és olimpiai gyűrűkre, hirdetésekre, kiállítási stand foglalásokra, stb.

Teszem ezt azért is, mert én még 10 év múlva is szeretnék versenyezni, szeretném élvezni a hobbimat, ám aggasztónak találom szövetségünk jelenlegi működését, jövőjét pedig kilátástalannak.

Fő problémának a galambászok hitevesztettségét, kiábrándultságát látom, mely egyre több tenyésztő esetén az állományuk csökkentéséhez, illetve hobbijuk feladásához vezet. Az aktívan versenyző galambászok létszáma, és az általuk küldött galambok száma évről évre csökken, a morális helyzet miatt a hangulat feszült és rideg, az aktív galambász közösségek egyre inkább szétesnek, ezt Ön is érezhette, láthatta az országos kiállításon.

Jó példa a Bajnokok találkozója, mely a Scheily korszakban virágzott, majd az Önök szerevezésében hanyatlani kezdett, mostanra pedig meg is szűnt.

A fentiek kiváltó okai a következőek:

1. Irreális drágaság
– drága az 1000 Ft – 150 Ft – 77 Ft-os szövetségi gyűrű, mely más országokban kb. a felébe, egytizedébe kerül,
– drága és egyre drágább a versenyengedély, melyért cserébe semmit nem kapnak a galambászok, sőt 2016-tól már a szövetségi versenyszámolásért is fizetni kell, melyek ráadásul évek óta késnek és helytelenek,
– drága a szövetségi tagdíj a fenti költségekkel együttvéve,
– drága sok tagszövetségben a tagdíj, drága a versenyeztetés költsége, bár dr. Gotthard László megjelenése óta különös módon olcsóbbak lettek,
– a derby- és olimpiai gyűrűkből beszedett 10 milliók csak töredéke kerül kiosztásra a díjazottaknak

2. Gyenge színvonalú szövetségi szolgáltatások a közel 100 milliós költségvetésből
A szövetséget az aktív galambászok alkotják, értük van a szövetség, a vezetőség. Ez jelenleg a gyakorlatban fordítva van! A szövetség feladata a galambászok szerint a nemzeti szintű versenyek kiírása, koordinálása, iránymutatása és értékelése.

Ezzel szemben a gyakorlatban:
– nincs koordinálás, például lényegében nincsenek közös feleresztések,
– nincs szervezés, például a fizetős nemzeti versenyen a fővárosban a stadionnál „vadkempingezünk”. Nincs asztal, nincs tető, nincs áram, nincs személyzet. Jómagam, a több száz megvásárolt olimpiai gyűrű után, a verseny gyűjtésén két vecsési galambásszal és Pethő Attila felügyeletével voltam kénytelen kosarazni, mely nem felel meg a szabályoknak. Az országos kiállításon sokan a saját galambjaikat sem találták meg, a nemzeti bajnokok nem tudtak bemutatkozni.
– eltűntek a nagy, közös feleresztésű nemzeti versenyek,
– nincs értékelés, nem számolják ki a galambászok eredményét, 6 hónappal a versenyek után is kaotikus állapot van, november végétől újabbnál újabb listákkal próbálkoznak, mert mindig kiderül az előzőekről, hogy azok nem helyesek.

Viszont:
– van bürokrácia,
– vannak betarthatatlan szabályok, melyeket a vezetőség kénye-kedve szerint használ, pl. Józsa-ügy,
– van folyamatos áremelés,
– van jogászkodás, ami túl sok,
– vannak védett és sérthetetlen emberek,
– vannak kitüntetettjeink, akik közül néhányan nem méltóak rá,
– van ígérgetés, vannak tervek, ám 15 éve várjuk ezek megvalósulását, de semmi nem történik.

3. A közösség és a jövő szétverése
– az új, modern, fejlődő, több száz fős közösségeket mind az Alföldön, mind a Hajdúságban, mind Budapest környékén Ön és a vezetőség ahol tudja, akadályozza, hátráltatja, ezzel együtt az egész magyar galambsportot megosztja, kétpólusúvá teszi, a 70-es évek szintjén próbálja tartani, ezáltal a galambászokat egymás ellen fordítja, gyengíti és szétveri szövetségünket.

Tisztelt Bárdos Úr!

Kérem Önt, mérlegelje, érez-e önmagában erőt ahhoz, hogy megújul és minden korosztály számára élvezhetővé, korszerűvé reformálja sportunkat. Engedi-e, hogy a mindenre bólogató emberein kívül a
véleményüket felvállaló, konstruktív szemléletű galambászok is előtérbe kerülhessenek?

Én egy, a jelenlegitől sokkal nagyobb, sokkal erősebb szövetségben szeretnék versenyezni, a galambok és a galambászok szövetségében. Szeretnék egy XXI. századi, korszerű galambászatot, ahol van közösségi élmény és galambszeretet, ami az egészet összetartja 10-20 év múlva is. Egy olyan szövetséget, ahol még a vezetőség is örül, ha a közös hobbinkhoz új tagok és pozitív, színes események társulnak.

A 140 éves magyar postagalambsport tiszteletére a jövőben egy könyv megjelentetését tervezem.  Nemzetünk nagyjaitól hagyatékként nagy mennyiségű anyagot, dokumentumokat volt szerencsém megörökölni, mely segíteni fog egy új, tiszta, élvezhető postagalambsport kialakulásában.

Levelemmel vállalom, hogy az elsők között leszek, akik nevén nevezik a problémákat a galambászok nagy családján belül, hiszem, hogy családunk elbírja a nyílt, egyenes beszédet és mindannyian végre ki merjük mondani a véleményünket.

2016. január 16.

                                                         Üdvözlettel:

                                                                                                                Nagypál László
                                                                                                                    B27 PGSE”

VITA A JÖVŐRŐL: hozzászólások, kérdések, aggodalmak
Országos kiállítás: a jól repülő galamb lehet szép is

Hozzászólások

Nagypál László nyílt levelet írt a szövetség elnökének — 6 hozzászólás

 1. Nyílt levélről van véleményem. A sportszövetség nem tehet semmit, az elöregedésről, a tagszövetségi költségek alakulásáról. Minden tagszövetség maga szervezi versenyeit, saját szállítással, de kell egy országosan elfogadott versenyszabályzat, amit a szövetségnek alkalmaztatni, betartatni. kötelessége. A versenygalambok gyűrűzésének szabályozása, versenyek tisztaságának megőrzése a feladata. AMIT MEGFOGALMAZNAK SOKAN,
  hogy másképpen csinálnák, senki nincs eltiltva, vállaljanak feladatot, és majd akkor találkoznak hasonló galambász véleménnyel. Véleményem szerint tenni kellene a most megfogalmazott verseny változások eredményes lebonyolításáért, és akkor talán több megújulási lehetőséget teremt. Akik vállaltak feladatot, azok kevesen vannak. A pálya széléről lehet bekiabálni, de először a saját egyesület, és tagszövetség oldja meg az idei évben tervezett versenyeit Tegyék a fiataloknak is elérhetőbbé, vonzóbbá az egyesületi versenyeket, ajándék galambbal, költségsegítéssel, galambtartási segítséggel. Akkor talán több fiatal fog a versenyzéssel is foglalkozni. Ha teszünk érte, nem összeomlik, hanem megújul!

  Amit Nagypál László megfogalmazott, “hogy nincs közös feleresztés, koordinálás.” Csak megemlíteni szeretném, hogy 2015 évben 04, 05, 15, 19, 21, 30. tagszövetségek közös hosszútávú közösen megbeszélt versenyeket rendezett. 2016 évben még a 20-as tagszövetség jött jelezve, hogy csatlakozik az előbb felsorolt tagszövetségekhez. Külön kiemelném a Nemzetközi Maraton Pannon Klub versenyeit, ahol határon innen és túlról is versenyeztek a külföldi sporttársak. Ezek mind koordinálva vannak. Az eredményszámolások valóban késtek, de ki tudná úgy kiszámolni az eredményeket időre, hogy nincs elküldve időben hivatalos jegyzőkönyv,a külföldinek nincs megfelelő koordinátája megadva, hiányos a versenyjegyzőkönyve. De bízzunk az idei új számoló programba.
  Csak ismételni tudom, “Ha teszünk érte, nem összeomlik, hanem megújul!”

  • Tisztelt Bagaméri Úr!

   Dicséretes dolog, hogy elsőként válaszolt Nagypál László levelére.Véleményem szerint azonban sok dologban téved.Ebből kettő. A szövetség az Ön állításával ellentétben, mindent meg tehet és meg követelhet ami a szövetségi szabályzatokba benne van.A szövetség maga készíti a szabályzatait. Ha a kornak nem felel meg ,módosítani kell.Csak az a versenykerület lehet tagja a szövetségnek amelyik ezeket elfogadja. Az sem lenne jó ha kerületek(mindegyik másként) szabályoznának.Azért van a szövetség, hogy irányítson.

   A pályán kívüli bekiabálás…gondolom itt a szomszéd Mari-nénire gondol és nem a Nagypál Lászlóra, vagy a szövetség más tagjaira. Mert az nagy hiba lenne!

   Üdvözlettel Hirt Béla.

 2. Kedves Laci!
  Nyílt leveled kommentálása helyett inkább hat pontban reagálok annak tartalmára:
  1./ Hogy mennyit fizettél a szövetségnek és milyen címen, arról óvatosan hallgatsz, mert szövetségi tagdíjat, a gyűrűk darabjáért ugyanannyit fizettél, mint valamennyi galambász társunk (az hogy ki mennyit vesz, az főleg pénztárcájától függ).
  A szövetségi rendezvényeken bérelt standokon az általad forgalmazott termékeket és s sok pénzen megvásárolt gyűrűkkel felgyűrűzött galambokat sem ingyen osztogattad.
  2./ A Bajnokok Találkozói sajnos vásári attrakciókká silányodtak az általad is behozott külföldi gyűrűs nevesincs galambok tömeges értékesítésével.
  3./ Irreális drágaság:
  a/ Írod, hogy drága az olimpiai gyűrű ( 1.000 Ft/db), de ebből minden darab megvétele után 700 Ft visszakerül a tagszövetségekhez díjazásra. (Fontos: nem kötelező venni).
  b/ Írod, hogy drága a derby gyűrű (120 Ft/db). Az olimpiai gyűrűkkel ellentétben már nagyon régi hagyománya sportunknak a derby gyűrűs galambok versenye, melynek költségeit és díjazását hivatott fedezni.
  c/ Írod, drága a normál gyűrű (77 Ft/db) és megjegyzed, hogy más országokban felébe-tizedébe kerül.
  Kérlek nevesítsd azt az országot, ahol 7,70 Ft/db áron lehet gyűrűt gyártatni. Egyúttal kérdezem, hogy a Derby Klub által gyártatott gyűrűk ennek miért négyszereséért kerülnek eladásra?
  d/ Írod, hogy egyre drágább a versenyengedély, de azt szerényen elhallgatod, hogy évek óta 10 galamb után 2.000 Ft, a többi után 50 Ft/db a fizetendő összeg. Az idei tervezetben annyi a változás, hogy a 2.000 Ft versenyengedély váltása után 50 Ft/db áron annyi galambot nevez, amennyit akar. Bármilyen furcsa az, bármennyi galamb esetén csak 500 Ft a többlet.
  Pl. 10 galamb nevezése korábban 2.000 Ft volt, a tervezetben 2.500 Ft, de 50 galamb esetén korábban 4.000 Ft, most 4.500 Ft a versenyengedély összege.
  e/ Írod, hogy drága a szövetségi tagdíj az egyéb költségekkel együtt.
  Itt vigyáztál, hogy az egyéb költségeket is bevetted, mert a tagdíj mértéke évtizede nem változott, ugyanakkor egyre több a kedvezményezett sporttársunk (kb. 40%), akik fél vagy semmi tagdíjat fizetnek.
  f/ Írod, hogy sok tagszövetségben drága a tagdíj, magasak a versenyzési költségek.
  A tagszövetségek önálló jogi személyek, bevételeik szinte csak tagdíjból és a versenyeztetés költségeiből tevődik össze.
  Nem tudok egyetlen tagszövetségi vezetőt, aki a galambásztársak befizetéseiből vagyont gyűjtött, de ismerek egy Nagypál Lászlót, aki a galambászok pénzén az ország egyik igen gazdag emberévé vált.

  4./ Felsoroltad, hogy a szövetség mennyire drágán nyújt szolgáltatást, mert egy átlagos állománnyal rendelkező galambász éves szinten a szövetségbe fizet 10 -12 ezer forintot, ezért kap 40 – 50 gyűrűt, szaklapot és versenyengedélyt. A drágaság akkor kezdődik, mikor megjelenik a standodnál, az üzletedben és bevásárol. Néhány tétel és a szövetséghez fizetettnek többszörösét teszi a zsebedbe és óriási haszonhoz juttat.
  a/ Takarmány: a 25 kg-os zsákos kiszerelésűt nagyjából 1.800 – 2.000 Ft körül szerzed be és dupla áron értékesíted.
  b/ Kegyszerek: a beszerzés – eladási árat az előbbihez hasonlóan alakítod, megtetézve azzal, hogy a lejárt, vagy lejárathoz közeli termékeket ingyen vagy potom pénzen hozod be, itthon átbélyegezed, és teljes áron értékesíted. Emlékezel arra az esetre, amikor emiatt reklamáltam, melyre jópofának hitt reakcióval válaszoltál: „mit vagy oda, hiszen tudod, hogy ettől még nem lesz bajuk a galamboknak, egyébként gondolom, hogy az ABC – idben ugyanezt csinálod.”
  Megnyugtattalak, hogy nem Nagypál László vagyok, én tisztességes módon gyarapodok, árban és minőségben is állom a versenyt a multikkal.
  5./ Írod, hogy drága sok tagszövetségben a tagdíj, drága a szállítási költség.
  Ebben egyetértünk, mert drágán versenyzünk, de ennek legfőbb oka az alacsony galambász sűrűség. Az éves tagdíjat és versenyköltséget az egyesületek küldöttei a tagszövetség közgyűlésén hagyják jóvá azzal, hogy a tagszövetség ennek ellenében az egyesületek gyűjtőhelyeiről elszállítják a galambjaikat.
  Gotthárd Lászlóval kapcsolatban csak annyit, hogy elmondásod szerint közel 200 millió Ft-ot áldozott a Derby Klubra, ennek a csapnak elzáródása esetén a költségek a Derbynél is a tagszövetségek szintjére emelkednek. Abba pedig nagy tétbe merek fogadni, hogy ekkor Te nem szállsz be hasonló támogatónak.
  Merem ezt kijelenteni, mert ismerem a kapzsiságod, de általad 2008-ban hosszú vajúdás után nagy dérrel-dúrral beindított, öt útra tervezett hosszú távú versenyprogram, a negyediknél befulladt, mert a költségek miatt nem volt elég galamb. Ekkor kijelentetted, hogy nem finanszírozod a sok csóró galambász hobbiját.
  6./ Írod, gyenge színvonalú a szövetségi szolgáltatás.
  a/ nincs koordinálás, nincs közös verseny!
  Kérdezem, ki utasíthat egy tagszövetséget, hogy honnan engedjen és kivel?
  b/Fizetős versenyekre miért nem szervezed meg, hogy a cégednél gyűjtsön?
  c/A nagy, közös feleresztésű versenyek eltűntek. Ebben is igazad van, mert csak Magdeburg van, de saját bőrödön tapasztaltad meg, hogy nincs rá igény.
  Ennek oka részben a magas részvételi költség, de nem elhanyagolható ok a felhígult állományok, melyhez nagyban hozzájárult a Bajnokok Találkozóin árverésen értékesített több száz, külföldi gyűrűs, értéktelen galamb (Lacikám ennek Te is aktív résztvevője voltál).

  d/Írod, nincs értékelés, 6 hónappal a versenyek után nincs hivatalos végeredmény.
  Ebben is igazad van, kell is reklamálni, de az is része a tényeknek, hogy 2015-ben bevezetésre került egy korszerű számolási rendszer, mely végre kinőtte gyermekbetegségeit, a tagszövetségek is azonos számolási rendszert alkalmaznak, így 2016-ban gyors és pontos lesz a számolás.
  e/Írod, hogy van bürokrácia, vannak betarthatatlan szabályok, van folyamatos áremelés.
  Az élet része a szabályozás, mely nem egyénekre, hanem a rendszerre alkotódott. Embere és esete válogatja, hogy mi a betartható vagy értelmetlen.
  Ahogy napi munkánk során is találkozunk értelmetlennek tűnő, sőt betarthatatlan szabállyal, úgy galambászatunk sem kivétel. Emiatt változik esetenként sport és alapszabályunk az arra jogosult szervek részéről (versenybizottság, elnökség, küldöttközgyűlés).

  Lacikám!
  Teljes mértékben osztom véleményed, hogy a jelenleginél sokkal nagyobb és erősebb szövetségben
  lenne jó versenyezni. Nem vagyok egyedül abba, hogy változásokra van szükség, de mindenhol falakat találni, mindennek nagy hanggal van erős ellenzője is.

  Tisztelettel kérlek, hogy általad célszerűnek tartott változásra, vagy teljes koncepcióra tegyél sürgős javaslatot, hogy a tagságunknak lehetőséget adjunk a megvitatásra.

  Ismételten meginvitállak a március 12-i országos küldöttközgyűlésre, ahol szóban is elmondhatod javaslataidat, ahol megvédheted álláspontodat és a közgyűlés támogatását is megszerezheted.

  Itt azt a hátrányod is ledolgozhatod, hogy eddigi galambász pályafutásod során még érdemleges vezetőnek nem választottak, továbbá a minden hájjal megkent kereskedő és galambászkufár
  bélyeg is halványulhat.

  Üdvözlettel galambász és kereskedőtársad:

  Bátor Antal

 3. Tisztelt Bátor Antal Úr!
  Örüljünk annak, hogy a helybejárásnak vége.
  Bárhogy is van,igaz vagy nem,ez kellett ahhoz és a szerkesztő
  hozzáállása, hogy valami elkezdődjön. Reméljük, javunkra!

  Üdvözlettel Hirt Béla.

 4. Kedves Anti!

  Örülök, hogy teljes mértékben osztod a véleményemet, hogy ” a jelenleginél sokkal nagyobb és erősebb szövetségben lenne jó versenyezni. Nem vagyok egyedül abban, hogy változásokra van szükség”. Ezeket Te írtad.
  Válaszomat két részre osztom. Az első részben mint a Galamb Hungaria Kft. ügyvezetője és résztulajdonosa, a második részben mint a Szövetség tagja, postagalambászként írok.

  Mint a galambok és galambászok kiszolgálására alapított gazdasági társaság ügyvezetője, mind a nevemben, mind német tulajdonostársam nevében határozottan vissza kell utasítanom rágalmaidat, mely szerint lejárt termékeket hozunk be Nyugat-Európából, melyeket később átbélyegzünk. Tájékoztatlak, hogy cégünknél a lejárat közeli termékek külön polcra kerülnek, melyek árcsökkentéssel eladásra kerülnek.
  Kérdezem, ha nem bízol a termékeink minőségében, miért vásárolsz tőlünk rendszeresen? Számos versenytársunktól megvásárolhatod a termékeket, köztük a multinacionális Versele-Laga-tól, vagy Galamb Express Bt, Galamb Patika, Galambázis Kft., Dankó Kft., Notaris Kft., a lengyel termékeket forgalmazó Kovács József, kb. 4000 takarmánybolt-patika országszerte. A januári kiállításon is vásároltál standunknál.

  Takarmány gyártásunkra személyesen is büszke vagyok, hisz holland és lengyel gyártókkal versenyezve nyertünk tendert több országba, pl. Líbiába is. Sajnos a magyar piacon a 27%-os magas áfa kulcs miatt a becsületesen adót fizető cégek nehezen érvényesülnek. Bizonyára te is ismersz olyan prominens galambász-vezetőket, akik engedély nélkül működő, adó- és áfacsaló, sufnitunningoktól szerzik be a takarmányukat. A kiegészítők tekintetében a világ piacvezető cégeinek termékeit forgalmazzuk európai árakon. Minden gyártónak fontos a jó image megtartása, így lejárt termékek piacra dobása senkinek sem érdeke, így kizárt. Minőségi okokból például román, lengyel készítményeket nem is vettünk a termékkínálatunkba. Szóval Anti, bár tetteid cáfolják a szavaidat, lehet mégis vállalnod kell a felelősséget a kijelentéseidért!

  Határozottan visszautasítom az állítólagos beszélgetésünkre való hivatkozásodat. Én csak egy olyan esetre emlékszem, mikor bepróbálkoztál kolléganőmnél, Timikénél egy nem nálunk vásárolt lejárt terméket kicserélni. Arrogánsan kérted őt számon, aztán a számítógépes nyilvántartási rendszerünkből kiderült, hogy nem is rendeltél tőlünk olyan terméket. Szóval ezért a sztoriért egyszer már elnézést kértél Anti!

  Cáfolom azon kijelentésedet is, mely cégünk galamb árveréseit firtatja, cégünk soha nem folytatott galambárverést. Lennél inkább olyan “bátor” hogy utána nézel, vajon kinek a privilégiuma volt ez 10 évig, illetve Szövetségünknek keletkezett-e ebből bevétele!
  Ha nem boldogulsz, kérdezz engem, a hozzám eljuttatott hangfelvételeken pontosan, precízen mesélnek róla az érintettek.
  Való igaz, igyekeztünk lehetővé tenni belga galambok korrekt áron történő megvásárlását, ezért a belga nemzeti örökség védelme alatt álló Natural Tenyésztelepről származó fiatal galambokat önköltségi áron, 11.000 -14.000 Ft között értékesítettük Magyarországon. Csak Te és néhányan tudják kifizetni Peller József és más világnagyságok több milliós galambjait.

  Sporttársadként válaszolva leveledre:

  Antikám! Tudjuk mindketten mikor romlott meg a kapcsolatunk.
  Emlékszel, amikor 3-4 éve egy kerekasztalnál ültünk a SYMA csarnokban kilencen a postagalamb díjátadáson, szóba hoztad a nadrágom és a fenekem. A többit nem részletezem.
  Döbbenetem után én lehet kissé durván, de visszautasítottalak, bár liberális gondolkodású vagyok.
  Mi történt azóta!? Nyílt fórumokon folyamatosan támadsz, megpróbálsz lejáratni. Idáig hallgattam a történtekről, de most megkérlek fejezd be a személyem és tevékenységem ellen irányuló támadásaidat, tedd túl magad a múlton.

  A 2008-as Royal Derby versenysorozat mind az 5 útja megrendezésre került, ráadásul az ötödik, azaz utolsó versenyen 1.200 létszám feletti galamb indult. Az elnökség beígért támogatása ellenére és a túl nagy siker hatására Szövetségünk egyik vezetője félve a tagszövetségi elnökök haragjától elnézést kért és tájékoztatott arról, hogy bele fognak kötni a versenyeinkbe. Ezért hagytam abba, nem akartam szélmalom harcot vívni.

  A Galamb Derby Klub Dr. Gotthard László klubja, minden, a klubbot érintő kérdésben ő a kompetens. Nyílt levelemet a magyar postagalambsport érdekében írtam, nem önös, Derby Klub-os érdekből. A jelenlegi vezetőség óriási hibájának tartom, hogy egy ilyen kaliberű ember önzetlen segítő szándékát visszautasították, sőt több alkalommal a szemébe hazudtak.
  Mutasson bárki még egy olyan embert, aki ilyen nagy összeggel a magánvagyonából támogat egy közösséget. A Te baráti körödben nem ilyen emberek vannak.

  A Szövetség működésével kapcsolatban fenntartom véleményemet, különösen aggályosnak tartom, hogy a Szövetség pénzügyi elszámolási rendszere az ebben a szakmában jártas galambászok számára is érthetetlen, átláthatatlan.
  Továbbra is segítségemet ajánlom fel a Magyar Postagalamb Szövetség vezetőségének, mind munkámmal, mind szakmai tudásom latba vetésével.

  Továbbra is biztosítom a Szövetség FCI Fiatal Grand Prix versenyéhez ingyen a felépítményemet, a galambok takarmányozásához továbbra is önköltségi áron szolgáltatok takarmányokat. Ezért sem reklámfelületre, sem más egyéb előnyre 3 éve nem tartok igényt.
  Bár szakirányú felsőfokú végzettséggel bírok, gyakorlattal, tapasztalattal, elhivatottsággal és motivációval is, szókimondásom, őszinteségem miatt nem tűröm a mellébeszélést, félrevezetést, és nem rendelkezem a társadalmi tisztségviselőket sok esetben jellemző gerinctelenséggel, jellemtelenséggel sem. Igazad van, vezető még nem voltam köztetek.

  Március 12-i invitálásodat nincs értelme elfogadnom, hisz Te nem hívhatsz meg engem. Tagszövetségi elnökként ismerned kellene ezt a szabályt. Amúgy sem lenne túl nagy értelme, hiszen a tegnapi napon részt szerettem volna venni a Szövetség Elnökségi nyilvános ülésén, ahol napirendi pontként szerepelt építő jellegű levelem, ám egy random szavazás után az elnökségi tagok zárttá nyilvánították. Így ismét vélhetően szabályellenes módon több érdeklődő galambásznak el kellett hagynia a tárgyaló termet. Pedig sokakat érdekelt a pénzügyi beszámoló az olimpiával kapcsolatban.

  Antikám!
  Szívesen segítek a magyar postagalambsport megújításában, megreformálásában. Az elnökség minden tagjával normális emberi viszonyom van – Bárdos Úrral régi baráti, bár generációs különbségekből fakadó problémákkal terhelt -, számomra egy cél lebeg a szemem előtt, hogy a jövő nemzedékének egy stabilabb, élvezhetőbb postagalambsportot biztosítsunk.

  Sportbaráti üdvözlettel:
  Nagypál László

 5. Nézzétek el nekem, hogy nem szólítok meg senkit, és így ezáltal mindenkit!
  Valójában magamban beszélek, és latolgatok.
  1. Az ami van, lehet, hogy idejétmúlt, de a galambászok életkorát tekintve még nem állítható meg a lejtőn?
  2. Mért nem lehet azt a régi magyar átkot elfelejteni, hogy a személyeskedés helyett a problémákra koncentráljunk?
  3. Valójában én az eutanázia híve vagyok! Nem kell sokáig szenvedni hagyni a haldoklót!
  4. Az időnk fogy, és erre maximálisan nincs figyelembe a haladás.
  5. Minden újítás elindít valamit, ha még először kudarcot is vall!
  6. Mindenki azt hiszi, hogy a gyereke az ő értékítéletét fogja vallani. Össze kéne számolni, hogy a népesség arányában hányan követik a családi tradíciókat! Ha fiatalokat akarunk toborozni közénk, akkor hagyni kell az eszmeiségüket kibontakozni.
  Nem akarok reklámot csinálni, ezért csak név nélkül hozok egy példát.
  Egy Japán autógyártó cég frissen végzett egyetemistákat szerződtetett, nem kis pénzért, és teljesen elszeparálta őket a külvilágtól. Kaptak egy feladatot, hogy konstruáljanak meg egy autót, ami a mai kor igényeinek szerintük megfelel. … Ma a világelsők között van az a cég!

  Mindenkinek konstruktív gondolkodást kívánok!
  Barócsi Péter

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..