Scheily Gábor javaslatait levélben küldte el

mozgo-galambA március 12-i küldöttgyűléshez közeledve egyre aktívabbak a galambászok, a legtöbb kerületben már megtartották azokat az elnökségi üléseket, ahol arról döntöttek, milyen felhatalmazással indítják útnak küldötteiket a budapesti tanácskozásra.

Ehhez egy érdekes adalék az a levél, amelyet Scheily Gábor, a 11-es kerület elnöke küldött és amelyben egy új elnökségre tesz javaslatot. Gondolatait érdemes komolyan venni és mérlegre tenni, mert tény: egy gyorsabban reagáló, ütőképes csapat többet tudna tenni sportunkért.

Íme a levél:

“Tisztelt Elnök Úr!

Az alapszabály készítéséhez a következő javaslataim lennének. Az elnökséget át kell alakítani, mert a jelenlegi struktúrában a versenykerületi és a maraton klub elnökök a saját kis közösségük érdekeit képviselik. Egyiküket sem érdekli a régiójukban lévő többi versenykerület problémája, ezért az elnökségben hozott döntéseik nem a Magyar Postagalamb Sportszövetség érdekeit szolgálják.

 Az új elnökség tagjai:

  • elnök
  • gazdasági alelnök
  • sportügyi alelnök
  • versenybizottsági elnök
  • bíráló bizottsági elnök

A versenykerületek elnökeit a szezon elején és végén az elnökség tájékoztatni fogja az aktuális ügyekről. Ennek a grémiumnak sem nevet, sem jogkört nem javaslok adni. Egyszerűen csak a versenykerületek elnökeivel kibővített elnökségi ülést tartunk.

A szövetség csak a versenykerületeknek adna versenyszervezési jogot, melyeknek létszáma minimum 100 fő. Aki a létszámot nem tudja teljesíteni, az a következő szezonra automatikusan megszűnne, tagjai pedig a régióban működő versenykerületekhez igazolnának.

A maraton kluboknak is jelzőszámot kell adni és versenykerületként kell nyilvántartani. Az egyes tagok a versenykerületeken keresztül lennének tagjai a szövetségnek. A közgyűlési képviselet is a versenykerületeken keresztül történik, így a szövetség rengeteg adminisztrációtól, átigazolási és jogi problémától megszabadulna.

Eredményszámolás:

Az eredményszámoló program problémájának megoldásánál az alelnök úr tévúton jár. Az órákat a gyártók úgy készítik, hogy azok díjlista készítésére legyenek alkalmasak. Az adatok online átadásakor az órák a csapatkódokat nem tudják kezelni.

Nem az eredményszámoló programot kell a többcsapatos magyar versenyzési szokásokhoz alakítani, hanem a magyar rendszert a nemzetközihez. Ami jó a 3.500.000 galambásznak a világon, az jó kell, hogy legyen a magyaroknak is.

Hagyományainkról nem kell lemondani, az egycsapatos versenyt a program így is tudja kezelni. Arra ne legyünk büszkék, hogy a számoló programot átalakítjuk, mert az átalakítás a Nemzeti Bajnokság számolásakor katasztrófahelyzetet idéz elő.

Kérem Elnök urat, hogy az egycsapatos versenyzési rendszer bevezetését a közgyűlés elé terjeszteni szíveskedjék.

Elnök Úr, ez TÖRTÉNELMI pillanat, az átalakulást meg kell valósítani, az ország már kettészakadt, nem szeretném, hogy ez végleges legyen. A Derby klubbal a tárgyalásokat az újraegyesítésről haladéktalanul meg kell kezdeni.

A jobbítás szándékával, tisztelettel:

Scheily Gábor,
a 11. versenykerület elnöke” ♦

Használd a galambom.hu-t: egyszerűbb, mint gondolod!
Érdekes hír: galambok elemzik a röntgenfelvételeket

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..