Használd a galambom.hu-t: egyszerűbb, mint gondolod!

galambom.hu logója-700

A szövetség ebben az esztendőben már egységes, egy szerverről működő eredményszámoló rendszert használ, amely azonban minden galambásznak sok hasznos szolgáltatást is nyúlt. Regisztráció után folyamatosan nyomon lehet követni a galambok eredményét, ketreckártyát is lehet nyomtatni a kiállításokra, sőt, még a párosítást is meg lehet tervezni a program segítségével.

A szövetség honlapján most jelent meg egy könnyen emészthető tájékoztató a galambom.hu használatáról. Érdemes elolvasni és a regisztrációt elvégezni, mert az elmúlt két év hivatalos versenyeinek adatai már fent vannak mindenkinek a fiókjában.

Regisztráció, alapfunkciók és hozzáférési jogok a galambom.hu rendszerben

Mi is az a galambom.hu?
A galambom.hu postagalambok, postagalambászok nyilvántartására, eredmények számítására és közzétételére szolgáló online rendszer. Kezeli a tenyésztő saját galambjainak adatait, emellett lehetőség van dúctávolságok, feleresztési helyek listázására, berepült galambok kezelésére is.

Szükséges regisztrálnom?
Az alapvető funkciók (alapnevezés, versenyprogram, feleresztési idő, eredmények, feleresztési helyek) eléréséhez nem szükséges, de ajánlott!

Amennyiben regisztrál és párosítja fiókját nyilvántartási adataival, akkor saját galambjait is tudja kezelni a ’Galambjaim’ menüpont alatt és folyamatosan láthatja azok szezonbeli teljesítményét, összesített értékeléseit. Adminisztrátori, adatrögzítési jogokhoz mindenképpen regisztrálni kell!

Hogyan történik az eredmények számolása?
2015-ig minden tagszövetségnek volt egy eredményszámolója, akihez befutott minden versenydokumentum, felrögzítették és elkészítették az értékeléseket, majd közzétették. A galambom.hu oldalt bárki online nézheti, emellett a versenyeket szervező (kerület) jóváhagyása mellett kiadott jogosultsággal többen kezelhetnek,írhatnak be vagy módosíthatnak adatokat.

Milyen jogosultságok vannak a rendszerben?
szervezeti adminisztrátor (minden kerületi tag alapnevezését, eredményfelvitelét, értékelését kezeli),
egyesületi adminisztrátor (minden egyesületi tag eredményfelvitelét kezeli),
alapnevezést végző adminisztrátor (egy vagy több egyesület alapnevezést tudja felvinni, módosítani),
versenyek elkezdésének kezelője (beírva a feleresztési időt és egy kb. indult létszámot, elindít egy versenyt),
élgalambok jelentésének joga (aki nem egyesületi adminisztrátor, de élgalambot rögzíthet a rendszerben),

Hogyan lehet jogosultságot kapni?
Írásban kell kérni az info@galambom.hu címre küldött kéréssel (jelenleg szervezeti, egyesületi, alapnevezési jogot). Kerületi adminisztrátori jogokhoz az adott kerület jóváhagyása is szükséges.

Alapnevezés leadása csak elektronikusan lehetséges?
Nem. A versenyszervezők felé kézzel is le lehet adni alapnevezést.

Minden egyesületnek elektronikusan kell felvinni vagy továbbítani majd a versenyek adatait?
Nem. Lehet egy emberre is bízni, akár a versenydokumentumok teljes kézi felvitelével, ahogy eddig is volt. A gyorsabb lista általános igénye azonban ezt nem engedi meg.

Alapvetően három lehetőség van:
– az egyesületek, gyűjtőhelyek a kiolvasott elektromos óraadatokat helyben feltöltik, a hagyományos órával versenyzőkét felrögzítik,
– kiolvassák az óraadatokat, de nem töltik fel, hanem elküldik egy kerületi adminisztrátornak,
– minden kinyomtatott versenydokumentumot papír alapon elküldenek a kerületi adminisztrátornak. ♦

Készülj, március 19-én akciós nap lesz Kerepesen
Scheily Gábor javaslatait levélben küldte el

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..