Kiárusítják a nemrég elhunyt Hegyi Lajos állományát

árverésÁprilis 17-én vasárnap 10 órakor kiárusításra kerül Hegyi Lajos (1939-2016) postagalamb állománya Soltvadkert, Honvéd utca 3. alatt – hívja fel a sporttársak figyelmét dr. Jilly Bertalan.

A mindannyiunk szemében köztiszteletet kivívott néhai sportbarátunk korábbi postagalamb állományát az elmúlt években – romló egészségi állapota miatt – kénytelen volt folyamatosan csökkenteni. A tőle kikerült galambokkal és azok utódaival kiemelkedő sikereket ért el többek között tagszövetségi és országos szinten Ónozó István Kisteleken vagy a többszörös tagszövetségi egyéni és csapatbajnok Pabdi László Soltvadkerten.

Mindez jól bizonyítja Hegyi Lajos önzetlen segítőkészségét és állományának kiváló értékét.

Papdi László és Hegyi Lajos-700

Pabdi László (2014-ben Magdeburg 1. díjas galambjával – HU09-04-23631kkh) és Hegyi Lajos

Ám legkedveltebb, s egyben legsikeresebb tenyész- és versenygalambjait a közelmúltig megőrizte, így a „Houben” (kerületi I. sampion, országos sampion fiatal, stb.) és „M. van Geel” (Brüsszel zóna 1. és 2. díj, stb.) galambok leszármazottait, s hozzájuk új és reményteljes galambokat keresztezett be többségében hazai és néhány külföldi (Szerbia, Hollandia, Németország) tenyészetből.

A behozott galambok utódait fiatalon, majd idősebb korukban is gondos felkészítés után tesztelte. Így formálta évtizedek során Hegyi Lajos saját állományát, melynek reményteljes tagjai most kiárusításra kerülnek.

Származási lappal és igazoló kártyával 62 galamb, míg 9 csak eredetigazolással rendelkezik!
INFORMÁCIÓK: dr. Jilly Bertalan +36-20/452-9411-es telefonon 16-20 óra között.

Hegyi Lajos 2016-április-17-galambok_1

Hegyi Lajos 2016-április-17-galambok_2

Itt a megállapodás a szövetség és a Derby Klub között
Küldöttgyűlés 2016: indul az új eredményszámolás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .