Küldöttgyűlés 2016: indul az új eredményszámolás

Bárdos István-250Fordulatot hozhat a legutóbbi, nemrég megtartott küldöttgyűlés a magyar postagalambsport történetében, hiszen a résztvevők többsége támogatott minden olyan javaslatot, amely a korszerűsítés, az egyszerűsítés és a takarékosság felé viszi a rendszert. Elfogadták például, hogy a jövőben a gyűjtéseken és az órabontásokon már nem hét, hanem legalább öt versenyző tag jelenléte is elegendő.

Bárdos István elnök beszámolójában több olyan kérdést is érintett, amelyek évek óta foglalkoztatják a galambászokat. Javasolta például, hogy gondoljuk újra az eddigi versenyzési rendszert és olyan megoldást keressünk, hogy mindenki annyi galambot küldhessen, amennyit akar. Változtatni kellene például azon is, hogy a maraton utakról kétnapos versenyeket rendeznek, ezek ellen nyugaton a zöldek már akciókat szerveztek és félő, hogy elérik a célt, s betiltják ezeket a feleresztéseket.

Régi téma, hogy az egy helyről startot kiíró kerületek nem engednek egy időben, ez viszont ésszerűtlen és hátrányos az eredményesség szempontjából. A közös engedés javasolt, az pedig döntés kérdése, hogy az érintettek készítenek-e közös listát is a versenyről, vagy sem.

A szövetség elnöke részletesen bemutatta a galambom.hu oldalon működő új eredményszámoló programot, amely sokkal több ennél, hiszen gyakorlatilag minden tenyésztő dúcmenedzser programként is használhatja. Az idén már kizárólag ezt lehet használni, s ennek megfelelően az elmúlt hónapokban kerületi szinten részletes tájékoztatást adtak a hozzáértők mindenkinek, aki kérte.

Mivel egy számítógépes rendszer dolgozik a háttérben a jövőben, rendkívül fontos a közösen elfogadott határidők betartása. Ha ugyanis valaki – akár egy tenyésztő, akár egy egyesület, akár egy kerület – késve küldi az adatokat, a rendszer azokat már nem fogadja el, hiszen lezárta a listát. Később ezen módosítani nem lehet – hívta fel a figyelmet Bárdos István.

Szóba került a tavaly megrendezett olimpia is. A szövetség vezetője részletesen beszámolt a lebonyolítás körülményeiről, s jelezte, hogy a pénzügyi elszámolást független szakértők is ellenőrizték és rendben találták. Külön megvizsgálta a bizonylatokat az ellenőrző bizottság is, amely hasonló eredményre jutott.

Fontos téma volt a Derby Klubbal korábban megromlott kapcsolatok helyreállítása. Bárdos István elmondta: az elmúlt hetekben egyeztetések kezdődtek a klubbal az elnökség felhatalmazása alapján és ezek sikerrel kecsegtetnek. Kérte a küldöttek elvi támogatását a megbeszélések folytatásához és lezárásához. A grémium ehhez hozzájárult.

Számos más téma is szóba került még. Bárdos István elmondta, hogy a bajnokok találkozójának megrendezésére pályázatot írnak ki, s reméli, lesz olyan kerület, amely felvállalja a szervezéssel járó munkát. (Furucz Zoltán) ♦

Kiárusítják a nemrég elhunyt Hegyi Lajos állományát
Eredményszámolás megújulva: galambom.hu

Hozzászólások

Küldöttgyűlés 2016: indul az új eredményszámolás — 1 hozzászólás

  1. Amit Bárdos István mondott, változtatni kellene, gondoljuk újra, dícséretes és jó irányba mutat. De alig több a semminél. Úgy gondolom,mielőbb konkrét javaslat kellene a szövetség rszéről.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..