A hétvégén nyár lesz egy-egy záporral, esetleg zivatarral

időjárásIdeális versenyzésre alkalmas időjárás várja a galambokat ezen a hétvégén. A meteorológusok szerint azonban kis területre kiterjedően lehetnek záporok, zivatarok, amelyek, ha éppen a repülési útvonalra esnek, okozhatnak némi gondot.

Szombaton az Időkép szerint nyári meleg időre van kilátás, szórványos zápor csak elszórtan alakulhat ki. Többnyire mérsékelt marad a déli-délkeleti szél, de nyugaton, északnyugaton élénk lökések is előfordulhatnak. Délután 27-31 fokot mérhetünk.

Vasárnap sokfelé mérhetünk 30-31 fokot a legmelegebb órákban. Napközben csak helyenként alakulhat ki egy-egy zápor, majd az esti óráktól délnyugat felől záporok, zivatarok érkezhetnek a Dunántúlra. Az ország északnyugati felén feltámad a délkeleti szél.

Ha megcsúszik galambunk és vasárnap estig nem ér haza, hétfőn már nagyobb eséllyel kell megközdenie egy-egy esővel, elsősorban a Dunától keletre készülhetünk nagyobb területen záporra, zivatarra. Máshol a napos időt szórványosan szakíthatja meg egy-egy futó zápor. A délnyugati szél többfelé feltámad. Délután 23-28 fok között alakulnak a maximumok. ♦

Csütörtökön délután három órakor temetik Kurucz Attilát
BEYERS GALAXY: az etetési rendszer jövője (2)

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .