BEYERS GALAXY: az etetési rendszer jövője (2)

Beyers magyar forgalmazó

A szezon utáni pihenő időszakban, amely nem is igazán pihenőidő számunkra a számos kiállítás és esemény miatt, mi a Beyersnél sose ülünk ölbe tett kézzel és mindent megteszünk annak érdekében, hogy fenntartsuk a folyamatos fejlődést.

Beyers Breeding Galaxy – tenyésztési időszakhoz

A Breeding Galaxy magkeverék rendkívül változatos eleség, amelyben apró szemű Cribbs kukorica és Bordeaux-i kukorica, apró szemű borsó, Mungo bab és pörkölt szója található, valamint magas zsírtartalmú magok (mint például repcemag, kendermag, hántolt napraforgómag, lenmag, szezámmag) széles választékát is tartalmazza.

A Breeding Galaxy a magas fehérjetartalmat a magas zsírtartalommal kombinálja és garantálja azoknak a fiatal madaraknak a tökéletes fejlődését, akik nagyon puha tollazattal rendelkeznek. A magas fehérje- és zsírtartalom kombinációjával biztosítottuk azt, hogy Galaxy breeding magkeverék ideális legyen a természetes rendszerben versenyeztetett galamboknak is.

A versenyidőszakban a Galaxy breeding eleség használható a Sport Energy magkeverékkel együtt a
verseny utáni optimális felépülés érdekében.

Beyers Sport Light Galaxy – versenyidőszakhoz

A Sport Light Galaxy magkeverék egy könnyen emészthető, de mégis energiában gazdag eleség, amely a galambok étrendjének alapját képezi a versenyidőszakban. A galambok tökéletes kondícióban lesznek és gond nélkül versenyezhetnek 400 kilométeres távolságokig csak ennek az eleségnek köszönhetően.

Azonban a fiatal madarak számára is ideális táplálék. A magkeverék alapját a hántolatlan rizs – fehér cirok – sáfrányos szeklice adja, amely négy különbözőféle kukoricával egészül ki és magas zsírtartalmú magokkal és gabonafélékkel van gazdagítva, mint amilyen például a hántolt napraforgómag, a kendermag, a lenmag, a repcemag és a fénymag.

Természetesen a fehérje metabolizmust sem szabad figyelmen kívül hagyni, ezért a fehérjéket is tartalmazó magas zsírtartalmú magok mellett bükkönnyel és Mungo babbal egészítettük ki a termék, amely garantálja a galambok megfelelő fehérjeellátását, így számos verseny után sem fog izomzatuk összeesni.

Beyers Sport Energy Galaxy – versenyidőszakhoz

A Sport Energy Galaxy egy magas energiatartalmú magkeverék, amelyet a galambok könnyedén emésztenek meg a verseny alatt. A Sport Energy biztosítja a galambok számára a versenyzéshez szükséges energiát, ha a szállítókosárba helyetést megelőző utolső 2-6 etetésnél (a távolságtól és a körülményektől függően) ezt kapják, középtávhoz, hosszú távhoz és extrém hosszú távhoz kiváló.

Azért, hogy a galamb folyamatosan meglelelően táplálkozzon a magkeverék olyan változatossá tettük, amennyire csak lehetett. Nem kevesebb, mint hat különböző kukoricát tartalmaz a szükséges
szénhidrátok fedezésére, míg kilenc különféle mag és gabonaféle szolgál a zsírok forrásaként, amelyre a madaraknak ilyenkor igen fontos.

A magkeverékben a vezető szerep a hántolt napraforgómagnak van fenntartva, amely nem
túlságosan magas zsírtartalmú, de a galambok előszeretettel fogyasztják.

Beyers Moulting Galaxy – tollváltási időszakhoz

Bár gyakran alábecsülik a tollváltás jelentőségét, ez az időszak az egyik legfontosabb, de ezzel egyetemben a legnehezebb életszakasza a galamboknak. Rövid idő leforgása alatt, különösen amikor besötétednek vagy kivilágosodnak, a galamboknak teljesen meg kell újítaniuk a tollazatukat Ezen célból fehérjére és aminosavakra van szükségük ahhoz, hogy erős tollazatot tudjanak növeszteni és zsírokra, amelyektől lesz a tollazat szép, csillogó és puha.

Ezenkívül meg kellett találnunk mindezen tápanyagok és az elegendő nyers rost közötti ideális egyensúlyt, hogy a galambok ne hízzanak meg, mivel a túlsúlyos galambok tollváltása nem megfelelően zajlik. A Moulting Galaxy nem kevesebb mint 27 különböző összetevő elegye.

A magkeverék négyféle kukoricát (Cribbs kukorica, apró szemű Cribbs kukorica, Merano
kukorica és Bordeaux-i kukorica), apró szemű borsót, Mungo babot, bükkönyt és lencsét tartalmaz – szükséges az eszenciális fehérje és aminosav igények fedezésére – és sok apró szemű és zsírban gazdag magot (kendermag, lenmag, repcemag és fénymag), amelyek segítik a tollváltás folyamatát és tökéletes új tollazatot biztosítanak.

Az árpa, a barna rizs és a csíkos napraforgómag adja a szükséges rostokat, valamint a máriatövis támogatja a máj működését. (x)

Beyers-2016-05-24-700

A hétvégén nyár lesz egy-egy záporral, esetleg zivatarral
BEYERS GALAXY: készen állsz a jövőre? (1)

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..