Hétvége: kisebb-nagyobb viharok, elektroszmog

időjárásÉrdekes lesz ez a hétvége sok szempontból. Fülledt meleg lesz, miközben kisebb-nagyobb területeken nagy viharok alakulhatnak ki. Emellett most lesz a Forma-1 magyar nagydíj, ezért a légtérben erős elektroszmog lesz, hiszen a nagy tévétársaságok helyszíni közvetítőkocsijaikkal intenzíven használják majd a műholdas kapcsolataikat.

Számos rossz versenyzési tapasztalat fűződik olyan időszakokhoz, amikor például katonai tevékenység miatt egy térségben megnövekedett a radarozás. Vannak többen is, akik nem hisznek abban, hogy ennek befolyása lenne a galambokra.

Maradjunk tehát az időjárásnál. Az Időkép előrejelzése szerint szombaton marad a meleg, nyári idő, több órás napsütéssel, elszórt záporokkal, zivatarokkal. A többnyire gyenge, mérsékelt északi-északkeleti szél továbbra is csak zivatarok idején erősödhet meg. Hajnalban 15-21, délután 28-33 fokra készülhetünk.

Vasárnap elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő több helyen zápor, zivatar, keletebbre kevesebb lesz a gomolyfelhő. A mérsékelt északkeleti szél ismét csak zivatarok idején támadhat fel. Marad a nyári meleg.

Hétfőn és kedden is napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, szórványosan kialakuló záporokkal, zivatarokkal. A helyenként megélénkülő északias szelet csak zivatarok idején kísérhetik erős lökések. Hajnalban 16-21, délutánonként 28-33 fokot mérhetünk. ♦

Akinél a szezon soha nem ér véget: Kóczián József
A hétvége időjárása alig lesz versenyzésre alkalmas

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..