Vasárnap vásár lesz Kerepesen nagy árengedményekkel

Szinte nem telik el nap, hogy ne hívnák telefonon Nagypál Lászlót, a Galamb Hungária ügyvezető igazgatóját és érdeklődnének, hogy ezt vagy azt meg lehet-e majd venni a vasárnapi szezonnyitó galambász vásáron. A válasz mindig ugyanaz: amíg van raktáron, addig igen.

Immár hagyomány, hogy márciusban rendkívüli kedvezményekkel várják a galambászokat a kerepesi telephelyen. Az idén március 26-án vasárnap 8 és 12 óra között lesznek nyitva a kapuk. Bár a meteorológusok némi lehűlést jósolnak, megtudtuk, hogy mindenre felkészültek. Ha esetleg esni fog, fedett helyen is lehet vásárolni, beszélgetni.

Olvasd tovább

Újra ragyog a Közép–Dunántúli Kerület csillaga

Több évtized után ismét kerületünk ott lehet az ország legjobbjai között, pontosan három dobogós hellyel végeztünk a 61. Országos Postagalamb Kiálláson.

Sport E-kategóriában Szántó József és Ferenc HU2012-13-70842 gyűrűszámú hím galambja országos elsőként és sport B-kategóriában a Politzer-testvérek HU2013-O-18936-os hímje nemzeti másodikként képviselte hazánkat a 35. Brüsszeli Postagalamb Olimpián, valamint Kósa Győző HU2009-50-44762-es hímje életteljesítmény kategóriában hozta az ezüstérmet!

Olvasd tovább

FRISS: Bárdos Istvánt választották az FCI elnökévé!

Néhány perccel ezelőtt érkezett a friss hír, hogy a ma, pénteken megtartott elnökválasztáson Bárdos Istvánt, a Magyar Postagalamb Sportszövetség elnökét választották a Nemzetközi Postagalamb Szövetség (FCI) elnökévé. Bárdos István, aki eddig alelnökként tevékenykedett az FCI-ben, 21 szavazatot kapott, míg a kihívója csak 9-et.

A magyar csapat nagyon jó eredményt ért el a Brüsszeli seregszemlén: standard kategóriában két második helyet, sportkategóriában pedig egyebek között ötödik és kilencedik helyeket szereztek meg a népes mezőnyben.

Olvasd tovább

Országos kiállítás: jöhetnek a galambok is!

Újabb fordulat állt be a hétvégére tervezett országos kiállítással kapcsolatban. A szövetség vezetőinek kitartó tárgyalásait követően a hatóságok eseti felmentést adtak a madarak szállítására és bemutatására, így szombaton a rendezvényre látogatók a galambokat is megnézhetik. Kivéve a madárinfluenza által érintett területeket, ahonnan továbbra sem szabad kihozni a galambokat.

A kiállítás megrendezésének feltétele, hogy a rendezvény valamennyi résztvevője vállalja, hogy a kiállítással összefüggésbe hozható fertőző megbetegedés eseten kártalanítási igénnyel az állam felé nem élnek.

Olvasd tovább

Szezonnyitó: nagy kedvezmények lesznek Kerepesen

Immáron 8. alkalommal kerül megrendezésre Kerepesen, a Galamb Hungaria Kft.-nél a szezonnyitó akciós nap, ahol lehetőség nyílik baráti beszélgetésekre, információ begyűjtésre, kedvezményes vásárlásra.

Nagypál László elmondta, hogy az idei alkalommal a kis közösségek összekovácsolásához kívánnak segítséget nyújtani, hiszen a kedvezményeket úgy érdemes igénybe venni, hogy összefogjanak a sporttársak, kisebb egyesületek, így nagyobb vásárlási érték elérésekor nagyobb kedvezményekhez juthatnak.

Olvasd tovább

FRISS: ingyenes belépés, regionális válogatók

Gyors és fontos döntések születtek ma, kedden a szövetségben, azt követően, hogy hétfőn hatósági tiltás érkezett a hét végére tervezett országos kiállítással kapcsolatban. Ennek lényege, hogy a nagy seregszemlét meg lehet tartani, de csak galambok nélkül.

Az Országos Járványvédelmi Központ határozata alapján a 61. Országos Kiállításra postagalambok szállítása és kiállítása egyaránt tilos. A tilalom kiterjed valamennyi postagalambra, tehát sem kiállítási kategóriákban, sem vásári, eladási céllal nem lehet semmilyen galambot kiállítani – hívja fel a figyelmet a szövetség friss közleménye.

Olvasd tovább

Országos kiállítás: meglesz, de galambok nélkül

Rossz hír érkezett a mai napon a madárinfluenzával kapcsolatban, így eddig példátlan módon kerül megrendezésre a hétvégén az idei országos kiállítás. A szövetség honlapján megjelent tájékoztatás szerint az Országos Járványvédelmi Központ mai napon kézbesített tiltó határozata alapján a 61. Országos Kiállításra postagalambok szállítása és kiállítása egyaránt tilos.

A tilalom származási helytől függetlenül kiterjed valamennyi postagalambra, tehát sem kiállítási kategóriákban, sem vásári, eladási céllal nem lehet semmilyen galambot kiállítani a Syma csarnokban.

Olvasd tovább

Országos kiállítás szigorú hatósági feltételekkel

Szigorú állategészségügyi szabályok betartásával engedélyezte csak a Syma Rendezvényközpontban január 13-15. között sorra kerülő országos kiállítás megrendezését a Pest Megyei Kormányhivatal. Az ország egyes megyéiből például még engedéllyel sem szállíthatók galambok Budapestre.

Az ideiglenes rendezési engedélyben szerepel: a madárinfluenza betegség miatt védő-, megfigyelőkörzet, illetve bármely korlátozás alá tartozó területekről nem szállíthatóak be madarak a kiállításra. Az országos főállatorvos határozatai alapján korlátozás alá tartozó területnek minősül a madárinfluenza kitöréssel érintett megyék (Bács, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar) egész területe, így onnan madarak nem szállíthatók be a kiállításra.

Olvasd tovább

50 éves az N-18 lajosmizsei postagalamb egyesület

1966 szeptemberében megérkezett Lajosmizsére Jeskó Sándor, az alapítás szervezője, aki átölelve az egész országot, azt mondta Kiss Józsefnek, hogy segít postagalamb egyesületet alakítani, amennyiben megvan a kellő létszám, és akarat. Így egy szép napos vasárnap délelőtt, 1966. szeptember 10-én összejöttek a lajosmizsei Vízgép Vállalat ebédlőjében, és elkezdték közös akarattal megbeszélni a teendőket, és ekkor megalakult az N-18 Lajosmizse Postagalamb Egyesület.

A fenti szöveget a közelmúltban megtartott ünnepségen a résztvevők Bagaméri Lászlótól halhatták. Felsorolta az alapítólat is: Melis József †, Kiss József †, Gyenes István †, Szívós János †, Szirmai József, Gajdácsi László, Lédeczi Kálmán †, Móczó László †, Tóth Miklós †,Tóth János, Maráczi János †, Goógl István †, Csorba Gyula †, Dobos Mihály †, Veszelszki László †, Kókai András †, Terenyi Gábor †, Szórád Péter †, az állatorvos fia. Későbbi belépők a kezdőkhöz: Godó Lajos †, Bakacsi Gyula †, id.Hornacsek Antal †, Cigány Mihály, Szuhányi Gyula.

Olvasd tovább

Árverésen értékesítik Varga Károly galambjait

A közelmúltban elhunyt Varga Károly sporttárs, a Dunakanyar Kerület idei bajnokának teljes állománya kiárusításra/árverésre kerül – áll a szervezők közleményében. Az aukcióra december 28-án szerdán 11 órától Vácdukán a művelődési házban kerül sor.

A teljes állomány még egyben van. Egy galamb sem lett még eladva, csak a kölcsönben lévő galambok egy része került vissza. Galambot megvenni először csak az árverésen lehet – hívják fel a figyelmet.

Olvasd tovább