Beszéljük meg: sokféle vélemény hangzik el

Fogarasi JózsefFogarasi József (képünkön) cikke felkavarta az állóvizet. Véleménye sportunkról, a fiatalok versenyein történtekről mindenkinek van, csak az a baj, hogy a viták kis társaságokban zajlanak és a leggyakrabban nem jutnak el oda, hogy a végén döntés szülessen. Így pedig a szó elszáll, a probléma pedig megmarad.

Jóska udvariasan, de a lényegre tapintva fogalmaz. Bőséges tapasztalatokkal rendelkezik, neki tehát van alapja arra, hogy komolyan vegyük. Hozzá hasonlóan gondolkodnak mások is. Íme három rövid jegyezés A postagalamb Facebook oldaláról:

Ökrös Kálmán: "Tisztelt Fogarasi Józsi bácsi, ön jól reá tapint a lényegre, nagyon jól felnyitja az olvasó szemét, és sajnos ez a valóság, amit az ön tollából olvashatok."

A cikk teljes terjedelmében szabadon olvasható!

Ungyi Attila: "Kedves Mindenki! A fiatalok betegsege szerintem a galambtenyesztők betegsége… ami az agyukban, avagy a hozzáállásukból eredően fejlődott ki. Ide irtam egy csomó mindent, de rájöttem, hogy feleslegesen tépném a számat… Én mondjuk nem ismerem ezt a fiatalok betegségét, szerencsére, talán mert régi vágásúan spártai módon tartom és kezelem a fiataljaimat. De mar most látom, hogy az idő engem igazol."

Rajtuk kívül többen a cikk végén lévő hozzászólási lehetőséget használták ki, mint például Suba Andor és Halasi Attila.

Elindítottunk egy szavazást is, amelynek részeredménye jól mutatja, hogy a nagy többség változásokat szeretne a fiatalok programjában. Már csak az a kérdés, hogy a szó elhallatszik-e az égig, vagy megint csak pusztába kiáltott marad.

Egy biztos, a témáról beszélni kell, sőt most többre van szükség: átgondolt döntésre, amelyet szakemberekkel, tapasztalt tenyésztőkkel tartott konzultáció előz meg. (Furucz Zoltán)

 

adenovirus szlovák oltóanyagVan már oltóanyag az adenovírusra

Egyik olvasónk hívta fel a figyelmet, hogy van már oltóanyag az adenovírusra. Elmondása szerint 2010 óta gyártják Szlovákiában és ő azt hallotta, hogy bevált.

Kérjük, hogy aki bővebb információval rendelkezik az Adenovir nevű oltóanyaggal kapcsolatban, ossza meg oldalunkon tapasztalatait, ismereteit. ♦

Belga postagalambok kínai fogságban?
Beszéljük meg: következmények és magyarázatok

Hozzászólások

Beszéljük meg: sokféle vélemény hangzik el — 3 hozzászólás

  1. Az én tapasztalatom a túlzott takarítás se jó mer a galambok ellenálló képessége csökken. Én két éve versenyzek aktívan én a kőteletöz oltáson kívül mással nem oltottam ugyan meg vettem a Szlovák oltó anyagot de nem lltottam egy kólégának- adtam az ő galambjai meg betegetek. Az enyémek meg nem én három naponta takarítok, ő minden nap. És a versenyeken is jól jöttek. A Dényugat-Dunántül 20. ban versenyzek M 12.

    Szőke Károly

  2. Az én véleményem az Adenovir nevü oltóanyagról,hogy semmit nem ér. Az elmúlt évben nálam és még két másik sporinál oltottunk vele és ennek ellenére mégis megbetegedtek a galambjaink.

  3. Én oltottam már az Adenovir oltóanyaggal és nálam nem is volt Adeno és semmilyen koli féle,ugyanis hogy hat-e az óltás vagy nem ezt addig nem tudjuk megállapítani amig konkrétan nem vizsgáltuk ki,hogy eggyáltalán volt-e olyan betegsége amiellen kezeltünk.Ez az oltóanyag elvileg megelőzésre alkalmas.Az adeno-coli is csak egy coli féle ami elsősorban a fiatalokat veszélyezteti,de aki fél a coli bármely fajtájától(mert rengeteg fajtája létezik,a vizsgálati eredményekből kimutatva) az nagyon gyakran kezel coli elleni minden féle gyógyszerrel felváltva.Ha a galambnál elkerüljük a trichót és a coli-t szinte biztosak lehetünk benne,hogy nem lessz adenonk sem.
    Dobai József

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..