Postagalamb világbajnokság: érkeznek a galambok

Bacskai SanyiNémi meglepetésre az első galambok az idei postagalamb világbajnokságra nagyon messziről érkeztek: Argentínából. Az ötvennégy fiatal szerencsésen átvészelte a három napos szállítást.

Mint megírtuk, 2014-ben Magyarországon rendezik meg a postagalamb világbajnokságot. A rendezést Bacskai Sándor nyerte el, aki Vácott teljesen új dúcokat építtetett.

– Családommal úgy döntöttünk, belevágunk, mert szeretnénk végre egy olyan eseményt rendezni, amely növeli hazánk és a magyar postagalambászok hírnevét – mondta lapunknak.

Bacskai Sándort sokan ismerik szerte e hazában. A Dunakanyar Tagszövetségben évek óta az élcsoportban versenyez, s nyert már kerületi bajnokságot is, lakásában a polc zsúfolásig van serlegekkel, oklevelekkel.

Mint elmondta, arra is gondoltak, hogy felhasználva a lehetőséget, nyitottá tegyék a telepet. Hamarosan levelet küldenek a helyi és a környékbeli iskoláknak, hogy szívesen látnak tanuló csoportokat is, hogy bemutassák hobbinkat.

 

Terveink szerint A postagalamb magazin rendszeresen beszámol majd a fejleményekről. ♦

Egy ötlet a következő télre: infrapanel
Szövetségi küldöttgyűlés: csak szabályszerűen

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .