Derby Klub: szövetségi levelek, feltételek

konfliktusÉlénk vita bontakozott ki különböző galambász fórumokon a Derby Klub és a szövetség közötti együttműködésről. Illetve most már az eltávolodásról, amely, úgy tűnik, végérvényes és egy új fejezetet nyit a hazai postagalambsport történetében.

A március 8-i küldöttgyűlésen történtek után várható volt, hogy a Derby Klub szervezői nem hagyják válasz nélkül az ott elhangzottakat. Bátor Antal és Mészáros János meglehetősen élesen bírálta a klubot, elsősorban azért, mert szerintük “elviszik a tagszövetségektől” a galambászokat. Tették mindezt úgy, hogy akkor már a Derby Klubnak kész és hónapokkal korábban meghirdetett programja volt, amelyre ráadásul még a szezon előtti határidőre több ezer galambot előre befizettek.

szabadon olvasható

A küldöttgyűlés után a szövetség elnöke, Bárdos István is levelet írt Gotthard Lászlónak, a Derby Klub elnökének. “Nem akarom a küldöttgyűlés állásfoglalását kommentálni, az ott elhangzottakat a jegyzőkönyv, illetve videófelvétel tanulmányozásával érzékelheti és értelmezheti Ön is… A Derby Klub az alapszabály 3. szakasz 1/a pontja értelmében közvetlenül tagja a Magyar Postagalamb Sportszövetségnek… A fentiek mellett megjegyezni kívánom, hogy a 2013. évben elkezdett hosszútávú pénzdíjas Derby versenyek szellemétől mára teljesen más irányt vett a 2014. évi versenykiírás” – olvasható egyebek között a március közepén elküldött levélben.

Nem ismert, hogy a háttérben milyen viták zajlottak, de hogy valami történt, azt bizonyítja, hogy az április 8-i elnökségi ülésen ismét téma volt a Derby Klub. A döntésről Bárdos István újabb levelet küldött Gotthard Lászlónak.

“A Magyar Postagalamb Sportszövetség 2014. április 8-i elnökségi ülésén az alábbi határozatokat hozta a Derby Klub versenyzésével kapcsolatban.

Az elnökség megerősítette a Derby Klub sportszövetségi tagságát. A Derby Klub 2014-es évben hivatalos postagalamb versenyeket rendezhet szabályaink szerint az alábbi feltételekkel:

a. A Derby Klub által szervezett verseny valamennyi résztvevője szövetségi tag és tagdíját befizette a 2014. évre.
b. A versenyző tag a 2014. évre versenyengedélyt váltott.
c. A versenyezni kívánó tag nevezését határidőre leadja a Derby Klubba.
d. A hivatalos eredményszámolás a Magyar Postagalamb Sportszövetség programjával történik.
e. Gyűjtési helyszín: Kerepes, Galamb Hungária telephelye.
f. Felügyeleti szerv: B-I. Szilasmenti Tagszövetség, az elnökség részéről Doholuczki Tibor alelnök.
g. Versenyzés a versenyszabályzat szerint.

Mindezek figyelembevételével és alapszabályunk értelmében a Derby Klubban szervezett és lebonyolított hivatalos versenyek feljogosít ják a versenyzőket a Nemzeti Bajnokság, Szuper Kupa és a Magyar Postagalamb Sportszövetség derbygyűrűs és olimpiai gyűrűs versenyeinek – tehát valamennyi a Magyar Postagalamb Sportszövetség által 2014. évre kiírt postagalamb versenyen való indulásra, részvételre, értékelésre és a nemzeti – nemzetközi kiállításokon való részvételre.

A Magyar Postagalamb Sportszövetség Elnöksége továbbra is támogat minden olyan tevékenységet, amellyel bővíthető tagságunk létszáma, növelhető galambjaink teljesítménye és a Magyar Postagalamb Sportszövetség nemzetközi elismertsége” – írta másnap kelt levelében Bárdos István.

A szövetség a szabályok által kijelölt mozgástéren belül jól láthatóan igyekezett megtalálni a kompromisszumot, ám bizonyára voltak többen is az elnökségben, akiknek még ez is túl sok volt. Mivel a hírek hamar terjednek, gyorsan megszületett a válaszlépés is: a Derby Klub az önállósulás útjára lépett – erről nemrég írtunk részletesen. (Furucz Zoltán)

Kovács Imre idei favoritja: a 95842-es hím
Chris Hebberecht, aki hat galambbal lett bajnok

Hozzászólások

Derby Klub: szövetségi levelek, feltételek — 1 hozzászólás

  1. A történtekhez annyit szeretnék feljegyezni, hogy: a Derby Klub versenyeire “gondolom” akik eldöntötték elfogják galambjaikat küldeni, mert olcsóbb, mert nem a csapat pontokért megy a verseny, mert pénzt is lehet nyerni(nem mellékesen) jó a körülmény, stb.
    Tudom fájdalmas lehet annak a tagszövetségnek ahol a taglétszám erőteljesen “átpártol”, de ott valamit kihagytak a számításból. Nem lettek konkurenciái a Derbynek.
    Nehéz most megmondani mi a kívánatos, de azt hiszem sokan a pénztárcájuk szerint galambásznak szívesebben fognak a Derbyvel küldeni. A másik ok a Dr. Gotthárd hozzá állása -nekem is – véleményem szerint nagyon sok galambásznak tetszik.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .