Józsefvárosi galambokkal etetik a sólymokat

Galambcsapda(1)A Bors szerint csapdákkal, élve fognak be galambokat Budapesten, hogy aztán sólymokkal etessék meg őket. Önkormányzati jóváhagyással végzi a galambok befogását az Animal X Bt, hogy kevesebb legyen Budapesten a galamb – írta szombati cikkében az újság.

Mike Bálint, az Animal X ügyvezetője azt mondta, kísérleti jelleggel, a józsefvárosi önkormányzat jóváhagyásával végzik három hónapig a befogást. A végén a lakók érezhetően kevesebb galambbal találkozhatnak majd a Blaha Lujza téren és tágabb környezetében.

szabadon olvasható

Egy állatvédő egyesület munkatársa azt mondta, elítélik ezt a módszert, ám mivel a galamb apróvad, a törvény szerint irtható. Úgy vélte, madarakkal foglalkozó tudó­sokat kellene megkérdezni az ügyben, és talán a galambok születésszabályozása is emberibb módszer lenne, mint az egyedek megetetése más madarakkal – írja az Index.

Zátonyi László, a Magyar Solymász Egyesület fősolymásza szerint soha nem élve, hanem megpucolva adják a sólymoknak a galambokat. A fősolymász szerint egyébként a sólyomnak a vadonban is természetes tápláléka a galamb. ♦

Rejtély, hogyan találnak haza a galambok
Szövetségi döntés a startvideókkal kapcsolatban

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..