Pintér Zsolté a Derby Klub egy millió forintos díja!

Derby Klub órabontás-500A szervezők ezt jól kitalálták: szombaton este nyolctól tízig volt az órabontás, tehát egészen féltizenegyig várni kellett az eredményekre. Addig teljes hírzárlatot rendeltek el, hogy valódi legyen a meglepetés a Derby Klub döbelni versenyének díjkiosztóján. Közben ment a műsor, énekesek, bűvész váltotta egymást a színpadon, a bográcsban pedig finom étek főtt.

Ez a verseny a maga nemében egydülálló volt, hiszen a kiírás szerint mindenki, aki valamelyik tagszövetségi csapatbajnokságban a dobogón végzett, vagy bármely derbyversenyen pénzdíjat nyert, csak tíz galambot küldhetett a 10 ezer forintos nevezési díjért és a két legjobb helyezése számított a bajnokok bajnokának díjáért kiírt versenyen, ahol ászpont-számítással döntötték el a sorrendet.

szabadon olvasható

A fődíj 1 millió forint volt, a második 500 ezer, a harmadik pedig 250 ezer forintot kapott, az első tízben végzők pedig 25 ezer forinttal lettek gazdagabbak, illetve néhány, sorsolással megállapított helyezett is megkapta ugyanezt az összeget.

Vagy két-háromszázan gyűltek össze szombat este Kerepesen, a Galamb Hungária Kft telephelyén, a Derby Klub központi gyűjtőhelyén. Sokan messziről jöttek, mert ez a verseny megmozgatta a hazai galambászok fantáziáját. Voltak, akik a Balaton nyugati oldaláról is küldtek, de akadt füzesabonyi versenyző is.

egybol-ketto

Fél tizenegykor aztán megfelelő körítéssel felvezetve kiderült a végeredmény, amely a Pintér-családnak kedvezett. Makkos Tamás harmadik helye mellett ugyanis a Pintér Ferenc és fia csapat lett a második, míg az elsőséget Pintér Zsolt vitte el. Mint a vele készített interjúnkból kiderül, egy olyan galambja érkezett elsőnek, amely az előző hétvégén Magdeburgból tagszövetségi első díjat nyert!

 

A Derby Klub jövőre folytatja. Illetve még az idén is, mert már megkezdődtek a fiatalok tréningjei náluk. (Furucz Zoltán)

Fehérjék alkalmazása: takarmány és kiegészítő
Térképen jelennek meg az érkező galambok adatai

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .