Galamb Derby Klub: fontos döntések küszöbén (videó)

Nagypál László-szerkAz elmúlt hetekben nagy lendülettel beindult a Galamb Derby Klubnál a 2015-ös év előkészítése. Már ehhez kapcsolódóan a most folyó fiatalok versenyein több új gyűjtőhelyet is bevontak a körbe, így például Vácon, Szentendrén és Dunakeszin is rendszeresen megjelenik a klub autója, hogy felvegye a sporttársak több száz galambját.

A szervezők azt szeretnék elérni, hogy a budapesti és a 2-es zónába tartózó tagszövetségekkel egy szorosabb együttműködés jöjjön létre. Több helyen fontolgatják, hogy 2015-ben a klub programját röptetik végig, a saját autóval pedig egy ehhez szervesen kapcsolódó saját kiegészítő programot bonyolítanak le. Mivel szeptember elején le kell adni a megrendelést a Geraldy cégnél a felépítmények elkészítésére, Nagypál László azt  mondta lapunknak: eddig és nem tovább várják a kerületek döntését.

A csábítás nagy, hiszen a klubban fele-harmada pénzért lehet röptetni és sokkal rugalmasabbak a szabályok, mint a szövetségi versenyeken. Ám az új lehetőségek egyelőre csak az ország középső vidékein kínálnak választási lehetőséget a galambászoknak, a távolabbi megyékben várhatóan minden marad a régiben. ♦

 

Az állatorvos tapasztalata: a salmonella erős ellenség
Raffer Roland (Pázmánd): a maratonon elvitte a milliót

Hozzászólások

Galamb Derby Klub: fontos döntések küszöbén (videó) — 2 hozzászólás

  1. Üdvözlök minden galambászt

    A szövetség és a kerületek is elgodolkodhatnának ezen a kezdeményezésen vagy hamaroan nem lesz kivel versenyeket lebonyolítani. Sok költség és idő van egy versenben minden sporttársnak. de semmit nem kapnak vissza.Egy papír vagy serleg csak annak buli aki azokat árulja.nekem mások az igényeim.Kár hogy nem vagyok közelebb a gyüjtésekhez.Y10

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..