Postagalamb világbajnokság: indul a felkészítés

Bacskai SanyiCsaknem ezer galambot készítenek fel a versenyekre a postagalamb világbajnokság váci teszttelepén. Az állomány jól fejlődik, rendszeresek a ház körüli tréningek, és hamarosan megkezdődnek a közös engedések is. Bacskai Sándor szerint a madarak egészségesek, nagyon jó állapotban vannak, ami gondot okoz, az az, hogy időnként a ragadozók tizedelik a repülő csapatot. Ezt azonban nem tudják kivédeni.

A teszttelep vezetője lapunknak azt mondta: egy nyitott, nem csak a galambászok, hanem minden érdeklődő számára látogatható területet alakítottak ki, ahol akár baráti társaságok is eltölthetnek együtt rövidebb-hosszabb időt. Volt is már rá példa, hogy a Naszály hegy felé induló kirándulók betértek hozzájuk.

A galambok érkezéséről korábban már beszámoltunk, most arról beszélgettünk Bacskai Sándorral, hogy hogyan zajlik a versenyekre való felkészülés.

 

Az antibiotikumok: barátaink és ellenségeink
Ahol a legjobb versenyzők a tenyészdúcba kerülnek

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..