Szombaton Vácott lesz a világbajnokság záróversenye

postagalamb sajttáj-700Sajtótájékoztatón invitálták a  Vácott megrendezésre kerülő postagalamb világbajnokság szeptember 27-i, szombati záróversenyére az érdeklődőket. A városházán Fördős Attila polgármester és Balkovics Péter önkormányzati képviselő, valamint Bárdos István, a Magyar Postagalamb Sportszövetség elnöke és a rendező Bacskai Sándor mutatta be az érdekes és látványos programot.

Fördős Attila is éppen ezt emelte ki. A polgármester egy olyan különleges alkalomként említette a Gombáson, a Téglaház dűlőben felépített teszttelepen lebonyolításra kerülő versenyt, amely megérdemli, hogy a váciak felfigyeljenek rá és minél többen látogassanak ki a szombati rendezvényre.

E napon ugyanis a reggeli órákban Prágában engednek fel csaknem ezer idei kelésű, a világ minden tájáról hetekkel ezelőtt a telepre elküldött fiatal galambot, amelyeknek a váci dúcig hazafelé több mint négyszáz kilométert kell repülniük. Az lesz a győztes, amely a leggyorsabban szeli a levegőt – mondta Bárdos István, bemutatva ezt az érdekes hobbit az újságíróknak.

A szövetségi elnök – aki egyben a nemzetközi szervezet, az FCI alelnöke is – a postagalambsport, mint hobbi, világban betöltött szerepéről is beszélt. Kiemelte, hogy az idehaza mintegy ötezres taglétszámmal működő szövetség jövő év elején negyven év után ismét postagalamb olimpiát rendez Budapesten.

Balkovics Péter, akinek választókörzetébe tartozik a Téglaház dűlői teszttelep, a szervezőket dicsérte, megjegyezve, hogy már most zajlanak az előkészítő versenyek és szombaton a záró feleresztésre kerül sor.

Bacskai Sándor pedig köszönetet mondott a városvezetésnek és mindenkinek, aki támogatta a postagalambászokat abban, hogy egy világversenyt rendezhessenek Vácott.

A szombati program egyébként nem csak a galambok várásából áll majd, hiszen délelőtt fogadják az FCI hatvan fős delegációját, lesz galambengedés is, az induló madarak huszonhárom hazai településre visznek üzenetet, s lesznek gyermekprogramok is. A verseny eredményhirdetésére a késő délutáni órákban kerül majd sor.

A szervezők szívesen látnak minden érdeklődőt. A teszttelep a Gombási úton haladva, a laktanya után mintegy kétszáz méterre, az út mellett jobbra található meg. (Furucz Zoltán)

Fontos hír: frissíteni kell több Benzing óra szoftverét
VASÁRNAPI LEVÉL: Gondolkodtam és leírtam...

Hozzászólások

Szombaton Vácott lesz a világbajnokság záróversenye — 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .