VASÁRNAPI LEVÉL: Egy nagy lépés kapujában

Furucz ZoltánA közelmúltban a szövetség közzétette a 2016-ra Nemzeti Bajnokság kiírását is. Számos kisebb-nagyobb változás található benne, amelyek a tisztább, áttekinthetőbb versenyzése felé viszik sportunkat. Ha az időjárás is kedvez majd nekünk, jövőre is remek feleresztéseket rendezhetünk.

A szöveget böngészve bukkantunk rá egy rövid, de annál fontosabb részre, amely az eredményszámolással foglalkozik. A téma nagyon fontos, és tudjuk, hogy az elmúlt esztendőkben több kísérlet is volt, hogy egységesítsük az országban, de a próbálkozások eddig nem vezettek eredményre. Az idén már úgy indult az év, hogy legalább az első fontos lépést sikerül megtenni, és a szövetség szerverén működő számoló program segítségével elkészíteni a listákat, de ez végül nem jött össze.

Nézzük csak, mit is ígér 2016-ra a versenykiírás.

Azt írják, hogy a következő évben az eredményszámolás a Magyar Postagalamb Sportszövetség központi  szerverén történik majd. “Az elektromos rendszerek adatait továbbítani lehet a Bricon, a Benzing  rendszerek esetében, a többiek még dolgoznak rajta. A hagyományos versenyórák esetén a versenyjegyzőkönyveket az adatrögzítők továbbítják a Magyar Postagalamb Sportszövetséghez. Az eredményszámolásban segédkező adatrögzítők részére az ősz folyamán megbeszélést tartunk. Az eredményszámolás költsége versenyzőként 1000 Ft” – olvasható.

Az új eredményszámoló program tagoknak nyújtott előnyeit is felsorolják:

– központi eredményszámolás a szövetségi szerveren, 24 órán belül a beküldött jegyzőkönyvek és adatok  alapján
– azonnali eredményszámolás és lista megtekintés lehetősége
– adatátvitel elektronikus rendszerekből
– versenykerületi, röpcsoporti, országos eredmények, bajnokságok kiszámítása
– ászgalambok, championok kiszámítása
– összevont versenyek, egyedi értékelések, listák kezelése
– egyesületi élgalambok térképes megjelenítése
– egyedi pontszámítások alkalmazása akár egyesületi szinten is
– élgalamb jelentés
– tagnévsorok, koordináták megtekintése, azonnali térképes megjelenítése
– dúctávszámítások, feleresztési helyek online megtekintése
– alapnevezések megtekintése, online ellenőrzése
– közvetlenül a tagoknak küldött e-mail értesítés adatváltozásról, feleresztési időről, alapnevezésről
– nyilvántartási lapok online kezelése
– az egyes galambok teljesítményének azonnali statisztikája, adatainak megjelenítése
– ketreckártyák kezelése

Ha mindez megvalósul, hatalmasat lépünk előre. Akár még jobb is lehet a rendszer, mint a Derby Klubban már használt számoló program, amelynek segítségével a versenyek után néhány órával el is készül a lista.

Félő azonban, hogy a tavalyihoz hasonlóan megint nem lesz teljes az örömünk, mert – mint ahogy olvasható – az elektronikus rendszerek közül jelenleg csak kettő kompatibilis a központi szerveren működő programmal, a többi csatlakoztatásán még dolgoznak. Keményen fel kellene lépnie a szövetségnek annak érdekében, hogy a nyár eleji szezonkezdetre minden a helyén legyen és letesztelve működjön.

Vannak köztünk remek számítógépes szakemberek, sőt, olyanok is, akik jól értenek a programok kezeléséhez, használatához. Érdemes lenne felvenni velük a kapcsolatot és a segítségüket kérni. (Furucz Zoltán)

Szántó József: a jó, a smucig és a maraton!
A leggyorsabb galamb lesz a vezér - állítják a kutatók

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..