VITA A JÖVŐRŐL: halaszthatatlanok már a döntések

konfliktusAz elmúlt órákban újabb véleményeket juttattak el hozzánk olvasóink, akik a Nagypál László által a szövetség elnökének, Bárdos Istvánnak megfogalmazott gondolatokhoz csatlakoznak. Nagyon köszönjük, hogy mondataikat korrektül, észrevehetően jobbító szándékkal fogalmazzák meg, így lehetőség van arra, hogy a vitát folytassuk.

Az eddigi levélírók jellemzően a megújulás mellett voksolnak és kérik azokat, akik tehetik, indítsák el az előrevivő folyamatokat.

Ami észrevehető: kevés konkrét javaslat hangzik el, ez is jelzi, hogy megvan a bizalom a jelenlegi szövetségi vezetés felé, s elsősorban tőlük várják a döntéseket.

Íme, újabb két levél:

“Tisztelt Bárdos István Elnök Úr!

Hivatkozva a 2 évvel ezelőtt, a szövetségben tett ügyintézésem során, többedmagammal sikerült önnel egy fél órát beszélgetni. Akkor felhívtam a figyelmét arra, hogy szövetségünk működésében számos probléma merült fel, mely a szövetség lejtőn való csúszásához vezet.

Számos internetes oldalon láttam többek véleményformálását, olvastam leveleiket, ezért én is úgy éreztem, hogy szeretném kifejezésre juttatni újból a véleményemet a közösség fennmaradásáért. Levelemet én is építő szándékkal írom, szeretném, ha sportunk újra vonzó lenne, dinamikus, valamint újra a galambokról szólna, nem a visszaélésekről.

Kifogásolni valót látok abban, hogy a röptető tagok csökkenésének ellenére és a szövetségi szolgáltatások színvonalának zuhanása mellett a galambászokat terhelő költségek jelentősen emelkedtek.

Kedves István, mindketten már 70 körül járunk, megettük a kenyerünk javát, mindketten tudjuk, hogy a jövő a fiataloké és a modern szemléleté – új világban élünk, ezért kérlek, engedj levegőt a galambsportnak, hogy a pislákoló parázs újra tűzzé fejlődhessen és együtt mentsük át a galambsportot a jövő  nemzedékének.

Isaszeg, 2016. január 21.

                                        Sporttársi üdvözlettel:
                                                                                            Oláh Sándor
                                                                                 többszörös kerületi bajnok
                                                                             B1 Tagszöv. egykori VB-elnöke
                                                                                egykori OVB bizottsági tag”

 

“Tisztelt Elnök Úr!  

A minap meglepődve és örömmel olvastam Nagypál László Önhöz címzett nyílt levelét, ugyanis hasonló gondolatok fogalmazódtak meg az én fejemben is az utóbbi időben. Gondolom ezek a problémák Ön előtt is ismeretesek, ezért csalódva olvastam, hogy Ön ezeket a kijelentéseket nem cáfolja, nem reagál a levélre, okait, indokait nem ismerem miért nem. Érkezett még két nyílt levél, mindkettő köztiszteletben álló galambászoktól, akik szintén aggódnak szervezetünk jelenlegi és jövőbeli működéséért.

Viszont aggasztónak találom azt, hogy egyáltalán ilyen levelek létrejöhettek, mert ez azt jelenti valami nincs rendben.

Tisztelettel megkérem önt hogy, igenis foglalkozzon a levelekben megfogalmazott problémákkal, és tisztázza magát, illetve a szövetséget az elhangzott  problémák alól, hogy azok megoldása milyen módon, miként lehetséges. Sportunk amúgy sincs csúcsformában, ne romboljuk tovább, az építés inkább ráfér, mert én még nagyon sokáig szeretnék galambászni kb 50 évig (most vagyok 36).

Ne hagyjon kétségek között minket, galambászokat, mert nagyon sokunkhoz eljutott a levél és aggódunk!

                                           Tisztelettel:

                                                                                          Nagy-Varga Viktor
                                                                         a jászberényi R-38 egyesület elnöke”

Továbbra is várjuk leveleiket, amelyeket oldalunkon közzéteszünk. ♦

VASÁRNAPI LEVÉL: Mire várunk? Tapsra?
VITA A JÖVŐRŐL: hozzászólások, kérdések, aggodalmak

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..