VITA A JÖVŐRŐL: hozzászólások, kérdések, aggodalmak

konfliktusKét napja olvasható az a nyílt levél, amelyet Nagypál László írt a szövetség elnökének, Bárdos Istvánnak. Az ismert galambász véleménye megmozgatta mások fantáziáját is. Szerkesztőségünk két hozzászólást is kapott, amelyek címzettje ugyancsak a szövetség elnöke.

Várható, hogy mások is tollat ragadnak majd. Kérünk mindenkit, hogy valóban jobbító szándékkal, egymás álláspontját tisztelve és megértésére törekedve fogalmazza meg gondolatait, mert az indulatos, nyomdafestéket nem tűrő fogalmazványokat nem közöljük. (Cikkünk szabadon olvasható!)

»»» “Dr. Kassai Péter vagyok, a három éve alakult Békés Tagszövetségből. Három évvel ezelőtt 11 egyesülettel alakultunk, ebből mára 5 aktív egyesület maradt. Ebből látszik, hogy nagyon komoly problémák vannak az egész szervezet működésében.

Értem ez alatt a magas versenyköltségeket, a mai kor igényeinek nem megfelelően szabályozott versenylehetőségeket és az elavult csapatversenyes rendszert. Sajnos a régóta versenyző sporttársak életkora mindig magasabb és az újonnan belépők a magas költségek és a sikertelenség miatt hamar lemorzsolódnak. 

A mai felgyorsult világban – úgy gondolom – ez a helyzet tarthatatlan és nyomatékosan kérem Önt és a vezetőség tagjait, hogy ezen sürgősen változtassanak, mert ha ez a lehetetlen állapot marad, összeomlik a rendszer.

Tudjuk, hogy más országokban évek óta jól kidolgozott rendszerek működnek. Versenyzőtársaimmal egyetértünk abban, hogy nálunk is hasonló, a mi lehetőségeinket figyelembe vevő és mindenki számára megfizethető  versenyzési lehetőséget kell biztosítani a Magyar Postagalamb Szövetségnek.”

 

»»»“Ismerve a sportunkban kialakult helyzetet, a postagalambászat jövőjét érintő kérdések meg nem válaszolásából adódó nagyfokú bizonytalanságot, kérdezném Öntől: a szövetség vezetése látja-e felelősségét a kialakult helyzetben, látja-e a kiutat, van-e megoldási javaslata ezekre? Válaszát várva tisztelettel: Mátyás László S-05 egyesület elnöke.”

VITA A JÖVŐRŐL: halaszthatatlanok már a döntések
Nagypál László nyílt levelet írt a szövetség elnökének

Hozzászólások

VITA A JÖVŐRŐL: hozzászólások, kérdések, aggodalmak — 3 hozzászólás

 1. Minden elismerésem a két hozzászólóé! Remélem lesznek követők. Így lehet majd el érni, hogy a kerületek és szövetség döntéseiben a többség akarata jelenjen meg.A tagok jogállása azonos!!!!! Nem lehet senkit belekényszeríteni, hogy lehetőségein és igényén felül vegyen részt valamibe.Nem lehet azt mondani, ha nem tetszik hagyja abba.Ez hobbi! Dr Kassai Péter a lényeget fogalmazta meg.”Mindenki számára megfizethető versenyzési lehetőséget kell biztosítani”.Így “amortizálódunk” lassabban, így lesz utánpótlás, így jön közénk a szűkös anyagi lehetőségű fiatalság.
  Álljunk ki magunkért, szóljunk hozzá.Tiszteljük meg egymást a válasszal.

  Hirt Béla Pécs.

 2. Üdvözlök minden sporttársam! Balogh Zoltán a 28-as Közép Tisza tgsz.V-33-as egyesület tagja vagyok.Szeretnék köszönetet mondani minden olyan embernek, akik közösségünkért építő és jó szándékú ténykedésükkel hozzájárulnak, megteremtik a lehetőségét, hogy az elkövetkező évek, évtizedek versenyezni vágyó emberek és galambjaik megmérettessék magukat. Szeretnék megszólítani minden hozzáértő versenyzőt:-Mondjátok ki a véleményeteket! Ne szavazzatok részrehajlóan, önös érdekből! Állítsátok fel a székeikből a nem odavalókat! Tegyetek mind egy kicsit többet a közösségünkért! Követeljétek ki a nyilvános pályáztatásokat, költségvetéseket a kerületeitekben! Akik a múlt és a jelen döntéseit hozzák, legyen az jó vagy hibás, a ti akaratotok kell, kellett legyen. Hiszen hagytátok, megszavaztátok! Ezeket a sorokat azért voltam bátor leírni, mert nem tetszik amit látok, hallok a mi kis országunkban. Már bosszant a sok morgolódó, mocskolódó ember az árnyékban. Ugyanakkor büszke vagyok azokra a sporttársakra akik kiállnak, mernek kisebb-nagyobb feladatokat vállalni a galambász társadalomért! Mindenkinek sikeres versenyszezont kívánok! Tisztelettel: Balogh Zoltán

 3. Köszöntöm a Sporttársakat! Elsősorban azokat, akik fel merik vállalni a véleményüket.
  Lehet támogató, vagy akár elmarasztaló, mindenképpen a hasznunkra válhat. Az elmarasztalót azért, mert megnyithat olyan kérdéseket, ami felett esetleg elsikkadtak a változás kezdeményezői. Ezeket is figyelembe véve, alaposabb tanulmányokat lehet készíteni.
  Én csupán csak egy dologra, a szkeptikusok leghangzatosabb érvére szeretnék pár szót vesztegetni.
  A nagy kérdés az, hogy mi lesz akkor, ha a Derby Klub támogatottsága esetleg megszűnik?
  Nem szeretném érzelmekkel teleitatatott hosszú lére engedni a mondandómat, ezért rövid pontokba szedtem. Tehát, amíg ez be nem következik:
  1. Szövetségünknek igyekezni kell, hogy lépést tartson a konkurenciával.
  2. A Tagszövetségeknek nagyobb megtartó erőt kell kifejtenie a tagságával szemben.
  3. A Tagság jobban meg fogja válogatni a vezetőit, látva, hogy másképp is lehet csinálni.
  4. Mindez morális fejlődést fog hozni maga után.
  5. A létszámproblémával küzdők kénytelenek lesznek nagyobb intenzitással népszerűsíteni a galambászatot a megszűnés elkerülése végett.
  És ha netán bekövetkezik a jóslat, ebben a formájában biztos szüksége lesz a Szövetségnek azokra az emberekre, akik most hite-hagyva hátat fordítottak neki.
  Esetleg, egy új Szövetséget sem lehetetlenség létrehozni.
  “Megszületése pillanatában, minden hegemóniának a végnapja is ki van jelölve.”

  Sporttársi üdvözlettel: Barócsi Péter 20. Ker. L03.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..